Här är de tre författarna som är nominerade till Spårhunden 2020

Nominerade Spårhunden 2020.
De tre nominerade till Spårhunden 2020: Peter Lindström (foto: Kajsa Göransson), Elin Hägg (Foto: Linnea Ronström) och Kalle Holmqvist (foto: Anders Härnqvist).

Svenska Deckarakademin har nu utsett de tre böcker som tävlar om Spårhunden, som går till årets bästa barn- och ungdomsdeckare.

Vem av de tre som får priset avslöjas på Svenska Deckarakademins höstmöte den 22 november.

De nominerade är:

Spårhunden har delats ut av Deckarakademin sedan 2009, men priset har funnits sedan 2002. De första åren var det deckartidskriften Jury som stod bakom.

Årets Spårhundsbedömare har varit akademiledamöterna och författarna Tomas Arvidsson och Karin Wahlberg.

Mer om de nominerade böckerna

Det går en mördare lös - en historia från år 1721

Det går en mördare lös - en historia från år 1721

  • Förlag: Liber
  • Utgiven: 2020-05-26

Det går en mördare lös – en historia från 1721 är en bok i konceptet "Svenska med SO", som kombinerar skönlitteratur med det centrala innehållet i SO-ämnena.

Det går en mördare lös är en mordgåta som utspelar sig i Härnösand i skuggan av stormaktstidens alla krig. Mickel hade sett många döda människor i sitt 13-åriga liv. Läs mer »

Diamantkungen

Diamantkungen

Sommarvindarna sveper över takåsarna. I vindsrummet på Åsögatan sitter Ester, Harry och Sigge och funderar över det de just fått höra: En gång har det bott en stenrik diamanthandlare i deras kvarter, men när han dog var hans stora förmögenhet helt försvunnen!
Samtidigt pågår mystiska saker i källaren. Läs mer »

Den stora bankbluffen

Den stora bankbluffen

  • Förlag: Opal
  • Utgiven: 2020-08-13

En nervkittlande, genomillustrerad, historisk deckare som utspelar sig i, en för många, dyster tid. Skillnaden mellan att vara fattig och rik är markant. Berättelsen är baserad på en helt sann historia om en bankbluff under 1600-talet med en obehaglig, och vem vet, kanske orättvis upplösning? Det är spännande, läskig och lärorikt. Läs mer »

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.