Lise-Lott Alsenius skriver om djurförsök från verkligheten

Lise-Lott Alsenius. Foto: Louise Cederlöf

När jag lärde mig att läsa öppnade sig en ny värld. Jag började skriva sagor och skoluppsatser. Fick sedan skrivande som yrke, dock inte bokskrivande, men var tacksam över att kunna ägna dagarna åt bokstäver.

Min syster berättade om plågsamma djurförsök när jag var i tioårsåldern, och det grep mig djupt. Det här ska jag ägna mitt liv åt att bekämpa, tänkte jag. Riktigt så har det inte blivit, men jag har suttit i en djurförsöksetisk nämnd i många år. Men framför allt har jag ägnat sju år åt att skriva en bok som jag hoppas kan intressera en bred läsekrets för djurförsöksfrågan – och samtidigt ge en speciell läsupplevelse med en ingång till världar som är obekanta för de flesta.

Boken är skriven med en person som kompletterar mig perfekt. Hon är medicinjournalist, djurvän och en bättre skribent än jag själv. Tillsammans har vi fått fram en bok som blev tillräckligt bra för att bli utgiven i den enorma konkurrensen. Det är jag enormt stolt över. Kommer du inte framåt i ditt skrivande? Skriv med någon du gillar. Louise, du är min skönlitterära själsfrände!

Djurhus A

Djurhus A

Carl Adam Bastin är forskarvärldens största kändis, yrkesmässigt briljant men en översittare utan självinsikt. En morgon, på väg till jobbet på Akademiska Forskningsinstitutet, kidnappas han av en person iklädd råttmask. Där börjar mardrömmen. Han hålls inlåst i ett skyddsrum och utsätts för djurförsök liknande dem han själv har utfört. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL