Lise-Lott Alsenius. Foto: Louise Cederlöf

Lise-Lott Alsenius skriver om djurförsök från verkligheten

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

När jag lärde mig att läsa öppnade sig en ny värld. Jag började skriva sagor och skoluppsatser. Fick sedan skrivande som yrke, dock inte bokskrivande, men var tacksam över att kunna ägna dagarna åt bokstäver.

Min syster berättade om plågsamma djurförsök när jag var i tioårsåldern, och det grep mig djupt. Det här ska jag ägna mitt liv åt att bekämpa, tänkte jag. Riktigt så har det inte blivit, men jag har suttit i en djurförsöksetisk nämnd i många år. Men framför allt har jag ägnat sju år åt att skriva en bok som jag hoppas kan intressera en bred läsekrets för djurförsöksfrågan – och samtidigt ge en speciell läsupplevelse med en ingång till världar som är obekanta för de flesta.

Boken är skriven med en person som kompletterar mig perfekt. Hon är medicinjournalist, djurvän och en bättre skribent än jag själv. Tillsammans har vi fått fram en bok som blev tillräckligt bra för att bli utgiven i den enorma konkurrensen. Det är jag enormt stolt över. Kommer du inte framåt i ditt skrivande? Skriv med någon du gillar. Louise, du är min skönlitterära själsfrände!

Djurhus A

Djurhus A

Carl Adam Bastin är forskarvärldens största kändis, yrkesmässigt briljant men en översittare utan självinsikt. En morgon, på väg till jobbet på Akademiska Forskningsinstitutet, kidnappas han av en person iklädd råttmask. Där börjar mardrömmen. Han hålls inlåst i ett skyddsrum och utsätts för djurförsök liknande dem han själv har utfört. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL