ANNONS

Svenska barnboksinstitutet ordnar kurs i att skriva barnbokskritik

Kursen Att skriva barnbokskritik anordnas för tredje året i rad. Den riktar sig till personer som redan skriver barnbokskritik i tidningar, på bloggar eller andra platser, eller de som är nyfikna och vill börja göra det.
Kursledare är Malin Nauwerck, forskare i litteraturvetenskap, med litteratursociologisk och bokhistorisk inriktning. Hon har tidigare arbetat på bokförlag och som kulturredaktör och kritiker. Medverkar gör även Mia Österlund, docent i litteraturvetenskap vid Åbo Akademi i Finland och bland annat medlem i Augustjuryn och kritiker i Hufvudstadsbladet, Ulla Rhedin, kritiker i Dagens Nyheter och forskare med särskild inriktning mot bilderböcker, Erik Titusson, förläggare på Lilla Piratförlaget och Lotta Olsson, redaktör och kritiker på Dagens Nyheter samt Åsa Warnqvist, forskningsledare vid Svenska barnboksinstitutet och fil dr i litteraturvetenskap.
Kursen ges i Brygghuset, Stockholm den 19–20 november 2020. Anmälan görs genom SBI.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL