Jon Henrik Fjällgren debuterar med sin självbiografi

Jon Henrik Fjällgren. Foto: Maria Östlin

”Varför skriver du en självbiografi? Du är ju så ung!” frågade någon.

”För att jag varit med om mer än en människa ska behöva uppleva under en livstid”, svarade jag.

Mitt liv har inte bara bestått av Talang och Let’s Dance och av magiska stunder på fjället. Jag har också upplevt djup sorg, mobbning, trauman och svek. Jag har varit på botten.

Först valde jag den lätta vägen ut ur ångesten. Med självdestruktiviteten dövade jag känslorna, men det var varken hållbart eller långsiktigt. Allt blev egentligen bara värre. Musiken och jojken – mitt musikaliska modersmål – blev min väg tillbaka.

Jag får ibland höra att jag har en gammal själ. Det kan säkert stämma. Jag tror att den vandrat genom många liv och byggt upp en styrka som gjort att jag klarat av allt jag utsatts för. Genom att dela min historia hoppas jag kunna hjälpa andra att hitta sin inre styrka. Det är en berättelse om rasism, våld och droger. Men lika mycket en berättelse om tröst och hopp. Och om Moder Jord. Om fjället.

Månbarn : min berättelse

Månbarn : min berättelse

Kan man flytta en människas själ? En bok om den bortadopterade pojken som blev renskötare och folkkär artist.

Endast ett år gammal adopterades Jon Henrik Fjällgren från en bergsby i Colombia till en sameby i Sverige. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL