ANNONS

Helena Lindstedt ny HR-chef på Natur & Kultur

Helena Lindstedt lämnar Norstedts för att bli HR-chef på Natur & Kultur. Foto: Pressbild/Natur & Kultur

Natur & Kultur rekryterar Helena Lindstedt som ny HR-chef. Hon kommer närmast från en tjänst som utvecklingschef på Norstedts Förlagsgrupp.

Helena Lindstedt har jobbat länge i förlagsbranschen. Hon började som redaktör på bokförlaget Prisma år 2006 och har varit redaktionschef för både fack- och skönlitterära redaktionen på Norstedts. År 2017–2018 delade Helena rollen som förlagschef med Eva Gedin. De senaste två åren har hon arbetat som utvecklingschef på Norstedts Förlagsgrupp med ansvar för HR och IT.

– Jag är stolt och glad över att vi har lyckats rekrytera Helena Lindstedt. Hon har en mycket bred bakgrund från olika positioner i förlagsbranschen och en unik förståelse för utmaningarna och möjligheterna inom HR. Helena passar utmärkt för den utökade satsning Natur & Kultur nu gör inom HR-området, säger Per Almgren, vd för Natur & Kultur, i ett pressmeddelande.

Helena Lindstedt tillträder sin nya tjänst den 1 december 2020. Hon efterträder då Carin Lagerstam, som går i pension efter 10 år som konsultativ HR-chef.

– Jag tilltalas av Natur & Kulturs stiftelseform och humanistiska värden, den starka utgivningen och engagemanget i klimatfrågan. Jag ser med spänning fram emot att få följa den digitala utvecklingen inom läromedelsutgivningen. Särskilt roligt ska det bli att vidare få utveckla Natur & Kulturs ambition att vara branschens bästa arbetsplats, säger Helena Lindstedt.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL