ANNONS

Litteraturvetaren Anna Cullhed ersätter Svedjedal i Natur & Kulturs styrelse

Anna Cullhed, styrelseledamot Natur & Kultur.
Anna Cullhed väljs in i styrelsen för Natur & Kultur. Foto: Ingmarie Andersson/Stockholms universitet

Stiftelsen Natur & Kultur har valt in Anna Cullhed som ny ledamot i styrelsen. Hon ersätter professor Johan Svedjedal som lämnade styrelsen tidigare i år.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Anna Cullhed till Natur & Kulturs styrelse. Det litteraturvetenskapliga perspektivet är viktigt i styrelsearbetet och Anna Cullheds breda kunskap kommer att vara av stort värde för oss. Hennes fokus på tidigare epokers litteratur ger dessutom många intressanta perspektiv, säger Fredrik Strömholm, styrelseordförande för Natur & Kultur, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Anna Cullhed arbetar som professor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet. Hennes forskning handlar framför allt om 1700-talets svenska och europeiska litteratur. Hon har bland annat forskat om gestaltningen av den antika mytens Medea och skrivit en bok om den svenske 1700-talspoeten Bengt Lidner (Hör mänsklighetens röst : Bengt Lidner och känslans språk). Anna Cullhed är forskningsansvarig i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet och medlem av redaktionsrådet för Stockholm University Press.

– Jag ser fram emot att arbeta för Natur & Kultur, en stiftelse med ett uttalat bildningsuppdrag och det enda större förlaget i Sverige med utgivning av både läromedel och allmänlitteratur. Här finns ett långsiktigt engagemang för humanistiska värden, där jag tror att jag med min bakgrund kan bidra, säger Anna Cullhed i samma pressmeddelande.

​Anna Cullhed ersätter professor Johan Svedjedal som lämnade styrelsen tidigare i år.

Fakta: Om Anna Cullhed

Namn: Anna Cullhed.
Titel: Professor i litteraturvetenskap.
Aktuell: Ny styrelsemedlem i Natur & Kultur.
Ålder: 54 år.
Familj: Tre barn.
Bor: I Uppsala.
Intressen: Natur (gärna i Bohuslän) och kultur (från konst och musik till gastronomi).

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL