Storytel samarbetar med Martin Ezpeleta i true crime-satsning

Martin Ezpeleta. Foto: Mattias Bardå/Storytel

Dokumentärmakaren Martin Ezpeleta som står bakom ljuddokumentären Var är Olle? anlitas nu av Storytel för att bygga upp en större true crime-katalog.

Martin Ezpeleta, journalist och dokumentärmakare, gjorde Storytel Original-dokumentären Var är Olle? tidigare i år och får nu uppdraget att bygga Storytels true crime-katalog ytterligare. 

– True crime är en etablerad och populär genre, men också en genre i behov av förnyelse och fördjupning. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med Storytel producera högkvalitativ true crime som både låter och känns annorlunda än vad vi är vana vid. Min förhoppning är att vi ska ta fram innehåll som tillfredsställer den redan frälsta krimpubliken och samtidigt lockar nya lyssnare till genren, säger Martin Ezpeleta i ett pressmeddelande.

Han anlitas av Storytel för att både producera egna granskningar av kända och okända kriminalfall och för att hitta landets vassaste true crime-berättare och -berättelser. I uppdraget ingår också att utveckla formatet och genren för Storytel. 

Ezpeleta har en bakgrund som reporter och krönikör på tidningar som Dagens Nyheter, Aftonbladet och Norrbottens-Kuriren. Han har också under många år arbetat som dokumentärproducent för Sveriges Radio, där han bland annat tilldelades Susanne Björkmans stipendium för P3-dokumentären Terrorbomberna i Köpenhamn.

– Vi är väldigt glada över att ha Martin Ezpeleta med oss i vår fortsatta satsning på true crime hos Storytel. Martin står för kvalitetsjournalistik och har ett öga för kriminalfall där det finns starka berättelser som engagerar och berör. Var är Olle? var under första halvåret 2020 den av alla våra titlar som flest kunder valde som första bok att lyssna på, och har gått fantastiskt bra. Vi vet att våra kunder uppskattar genren och tillsammans kommer vi nu att bygga vidare på vår storsatsning på true crime i absolut toppklass, säger Marta Hedener, förlagschef på Storytel Sverige.

Storytel Original-dokumentären Var är Olle?, berättelsen om 18-årige Olle Högboms uppmärksammade försvinnande 1983, blev både omtalad och hyllad av lyssnarna när den släpptes i våras. Martin Ezpeletas omfattande researcharbete ledde till att en sedan länge vilande polisutredning aktiverades och att nya vittnen hördes i fallet. Dokumentären kommer nu också att släppas på Mofibo, som är en Storytelägd streamingtjänst för ljud- och e-böcker i Danmark.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL