ANNONS

Storytel samarbetar med Martin Ezpeleta i true crime-satsning

Martin Ezpeleta. Foto: Mattias Bardå/Storytel

Dokumentärmakaren Martin Ezpeleta som står bakom ljuddokumentären Var är Olle? anlitas nu av Storytel för att bygga upp en större true crime-katalog.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Martin Ezpeleta, journalist och dokumentärmakare, gjorde Storytel Original-dokumentären Var är Olle? tidigare i år och får nu uppdraget att bygga Storytels true crime-katalog ytterligare. 

– True crime är en etablerad och populär genre, men också en genre i behov av förnyelse och fördjupning. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med Storytel producera högkvalitativ true crime som både låter och känns annorlunda än vad vi är vana vid. Min förhoppning är att vi ska ta fram innehåll som tillfredsställer den redan frälsta krimpubliken och samtidigt lockar nya lyssnare till genren, säger Martin Ezpeleta i ett pressmeddelande.

ANNONS

Han anlitas av Storytel för att både producera egna granskningar av kända och okända kriminalfall och för att hitta landets vassaste true crime-berättare och -berättelser. I uppdraget ingår också att utveckla formatet och genren för Storytel. 

Ezpeleta har en bakgrund som reporter och krönikör på tidningar som Dagens Nyheter, Aftonbladet och Norrbottens-Kuriren. Han har också under många år arbetat som dokumentärproducent för Sveriges Radio, där han bland annat tilldelades Susanne Björkmans stipendium för P3-dokumentären Terrorbomberna i Köpenhamn.

– Vi är väldigt glada över att ha Martin Ezpeleta med oss i vår fortsatta satsning på true crime hos Storytel. Martin står för kvalitetsjournalistik och har ett öga för kriminalfall där det finns starka berättelser som engagerar och berör. Var är Olle? var under första halvåret 2020 den av alla våra titlar som flest kunder valde som första bok att lyssna på, och har gått fantastiskt bra. Vi vet att våra kunder uppskattar genren och tillsammans kommer vi nu att bygga vidare på vår storsatsning på true crime i absolut toppklass, säger Marta Hedener, förlagschef på Storytel Sverige.

Storytel Original-dokumentären Var är Olle?, berättelsen om 18-årige Olle Högboms uppmärksammade försvinnande 1983, blev både omtalad och hyllad av lyssnarna när den släpptes i våras. Martin Ezpeletas omfattande researcharbete ledde till att en sedan länge vilande polisutredning aktiverades och att nya vittnen hördes i fallet. Dokumentären kommer nu också att släppas på Mofibo, som är en Storytelägd streamingtjänst för ljud- och e-böcker i Danmark.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL