ANNONS

Jonas Gardell och Mark Levengood startar podcast på Sveriges Radio

Mark Levengood och Jonas Gardell. Arkivbild: Jonas Ekströmer/TT.

Äkta makarna och författarna Jonas Gardell och Mark Levengood startar en ny podd hos Sveriges Radio. I höst är det premiär för ”Hemma hos Jonas och Mark”.

Författaren och komikern Jonas Gardell och författaren och programledaren Mark Levengood har poddat tillsammans länge, men på andra plattformar. Där har de varit väldigt populära bland lyssnarna, vilket Gardell tror beror på flera saker. Dels att de snabbt hittade en jargong som är väldigt lik den de har tillsammans hemma, humoristiskt gnabb som folk uppskattar.

– Vi är inte tillrättalagda, vi är som vi är privat. Vi har byggt vår 34-åriga relation på att vi har skrattat väldigt mycket. Vi förolämpar varandra med glad ivrighet: får den andra in en riktig fullträff skrattar vi bara ännu mer. I en tid där lättkränkthet är på modet är det lite roligt att man kan kalla den andra för en nazistisk galt och så skrattar man bara jättemycket och går vidare, säger han.

ANNONS

Fullkomligt oförstående

Den andra anledningen, tror Gardell, är att de var fullkomligt oförstående inför vad en podcast egentligen var när de startade.

– Vi är liksom så gamla!? När Alex och Sigge lyssnade på vår podd konstaterade de att det låter som att vi gör ett helt vanligt radioprogram. Vi ba: ”Ja, är det inte det då?!”.

Naturlig hemkomst

Slutligen insåg de dock att de blivit bättre och bättre på att göra podcast och ville ta den ett steg vidare. Dock stod de inte ut med tanken på att göra reklam, så det naturliga steget blev att ringa Sveriges Radio och helt sonika fråga om de ville ha podden. Det ville public service-bolaget.

– För oss känns det som en väldigt naturlig hemkomst. Båda har en gedigen bakgrund inom public service och radio. Vi var båda Ingrid Dahlbergs (tidigare chef på SVT Drama, reds anm) bitches när det begav sig, säger Jonas Gardell.

Enda utmaningen med att flytta podden till Sveriges Radio är att Gardell måste tänka på sin frispråkighet.

– Vi får väl se om det bara blir ett eller två avsnitt innan vi kraschar, haha! Men jag är inte orolig, jag är ju en oerhört vänlig och förtjusande liten varelse!

Text: Sara Haldert/TT

Fakta: ”Hemma hos Jonas och Mark”

Premiär: 17 oktober på Sveriges Radio Play, nya avsnitt släpps varje torsdag fram till jul.

Medverkande: Jonas, Mark och katterna Petrus och Busan.

Innehåll: ”Livet i stort men där även de små tingen i vardagen får ta plats”, enligt SR.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL