Maja Säfström får Carl von Linné-plaketten 2020

Maja Säfström, illustratör och författare. Foto: Rikkard Häggbom

Carl von Linné-plaketten 2020 för bästa fackbok för barn eller ungdomar tilldelas Maja Säfström för boken Fantastiska fakta om djurungar.

Maja Säfström är född 1987 och bosatt i Stockholm. Hon är arkitekt och illustratör, och har 160 000 följare på instagramkontot Majasbok. Hon debuterade som författare 2016 med Fantastiska fakta om djur som följdes upp med fristående Fantastiska fakta om djur från förr 2017 och Fantastiska fakta om djurungar 2019.

Hon belönas nu med Carl von Linné-plaketten för sin senaste bok.

– Jag är så himla himla glad för det här ska ni veta. Överlycklig. Svim- och gråtfärdig, säger Maja Säfström i en intervju med Svensk biblioteksförening.

Juryns motivering: ”Fantastiska fakta om djurungar är en kärleksfull faktabok i tiden som lockar med humor och ömhet. Författaren och illustratören Maja Säfström tilldelas utmärkelsen för sitt verk som bjuder in till gemenskap. Barn och vuxna kan mötas i fascinationen och på varje uppslag lära sig något nytt.

Prisceremonin kommer att sändas digitalt den 12 november.

Carl von Linné-plaketten instiftades 1998 och utdelas årligen till den eller de personer som framställt föregående års bästa fackbok för barn eller ungdomar. Prissumman är på 25 000 kronor.

Förra året gick plaketten till Josefin Johansson och Jonna Björnstjerna för Drottningsylt.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL