ANNONS

Maja Säfström får Carl von Linné-plaketten 2020

Maja Säfström, illustratör och författare. Foto: Rikkard Häggbom

Carl von Linné-plaketten 2020 för bästa fackbok för barn eller ungdomar tilldelas Maja Säfström för boken Fantastiska fakta om djurungar.

Maja Säfström är född 1987 och bosatt i Stockholm. Hon är arkitekt och illustratör, och har 160 000 följare på instagramkontot Majasbok. Hon debuterade som författare 2016 med Fantastiska fakta om djur som följdes upp med fristående Fantastiska fakta om djur från förr 2017 och Fantastiska fakta om djurungar 2019.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

Hon belönas nu med Carl von Linné-plaketten för sin senaste bok.

– Jag är så himla himla glad för det här ska ni veta. Överlycklig. Svim- och gråtfärdig, säger Maja Säfström i en intervju med Svensk biblioteksförening.

ANNONS

Juryns motivering: ”Fantastiska fakta om djurungar är en kärleksfull faktabok i tiden som lockar med humor och ömhet. Författaren och illustratören Maja Säfström tilldelas utmärkelsen för sitt verk som bjuder in till gemenskap. Barn och vuxna kan mötas i fascinationen och på varje uppslag lära sig något nytt.

Prisceremonin kommer att sändas digitalt den 12 november.

Carl von Linné-plaketten instiftades 1998 och utdelas årligen till den eller de personer som framställt föregående års bästa fackbok för barn eller ungdomar. Prissumman är på 25 000 kronor.

Förra året gick plaketten till Josefin Johansson och Jonna Björnstjerna för Drottningsylt.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se