ANNONS

Litteraturfestivalen NORD i Helsingör ställs in

Nästa helg (18-19 september) skulle äntligen en nordisk litteraturfestival äga rum i Helsingör, Danmark. Över 40 författare var inbjudna, bland dem Kjell Westö från Finland, Dag Solstad från Norge och Nina Wähä (vars bok Testamente nu sålt över 100 000 exemplar i Sverige). Men efter att smittspridningen av covid-19 ökat i Köpenhamnsområdet tvingas arrangörerna nu ställa in festivalen NORD.
– 40 procent av våra gäster kommer från huvudstadsområdet så den senaste veckans utveckling är oroande. Vi har jobbat i flera månader med att kunna genomföra festivalen på ett säkert sätt. Det menar vi att vi inte kan nu, med den senaste utvecklingen, säger bibliotekschef Søren Mørk Petersen till Bogmarkedet.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL