Kultfilmen Sökarna blir ljudbok – först ut i ljudserie av klassiska ungdomsfilmer

Kultfilmen Sökarna från 1993 berättar om en grupp ungdomar på väg in i kriminalitet och missbruk i Stockholm. Samtidigt som Daniel Fridell skrev manus till filmen skrev han boken Sökarna, som nu släpps som ljudbok.

– Sökarna har blivit som en urkund, en klassiker som idag är väldigt aktuell då den speglar och sätter perspektiv på dagens situation med ungdomskriminalitet som har eskalerat ännu mer. Filmen har dedikerade fans och hittar till nya generationer vilket är kul, säger förläggare Theodor Lundgren i ett pressmeddelande.

Sökarna . 

Filmen fångade träffsäkert upp någonting som då bara var i sin linda, den ökade gäng- och våldsbrottsligheten i ett allt hårdare samhälle. Sökarna som skrevs och regisserades av Daniel Fridell bygger på verkliga karaktärer och händelser. I filmen medverkade också många namn som då var okända men som idag blivit välkända och meriterade skådespelare som Jonas Karlsson, Thorsten Flinck, Liam Norberg och Frida Hallgren. Filmen var också omgärdad av mystik och rykten då huvudkaraktären Jocke spelades av Liam Norberg som dömdes för ett av sveriges största värdetransportrån och det spekulerades kring filmens finansiering.

Sökarna är den första delen i en serie ljudböcker och dramatiserade ljudberättelser upplästa och spelade av kända skådespelare och regisserade av Daniel Fridell utifrån några av hans välkända och prisbelönta filmer från 1990- och 2000-talen. De berör teman som våld, kriminalitet, utanförskap och rasism – teman som är ännu mer aktuella idag. Serien går under namnet ”Under ytan-serien” Och där alla tematiskt handlar om utanförskap, svek och övergrepp.

Kommande delar i serien är bland annat 30 november, Under Ytan och Säg att du älskar mig. Sökarna och 30 november är klassiska inläsningar, medan de följande böckerna kommer dramatiseras med flera skådesepalre.

Ljuddramatiseringarna ges ut av Storyhood i samarbete med Storymakarna som säger att de kommer att finnas på ”alla relevanta kanaler för ljud”.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL