Denna artikel sponsras av författare/förlag

Bazar Förlag söker en skönlitterär förläggare med redigeringsansvar

Bazar Förlag växer och satsar än mer på skönlitteratur. Nu söker vi dig som har ett brinnande intresse för att hitta nya, spännande röster och berättelser. Du bör alltid ha ett öra mot marken och en känsla för vad människor vill läsa och lyssna på. Du följer med i samtiden, läser brett och konsumerar många olika sorters media. Du har också en fallenhet för och erfarenhet av att redigera litterära texter. Drivs du av att jobba i kreativa team, ta stort eget ansvar och känner dig bekväm med att arbeta med olika arbetsuppgifter parallellt så är detta rätt tjänst för dig!

Om oss

Bazar Förlag grundades 2002, men är i dess nuvarande form ett ungt förlag med sex medarbetare. Vi sitter i trevliga lokaler på Surbrunnsgatan 34

Vår ambition är att hitta böcker som underhåller och berör, som stannar kvar länge hos läsaren och ger nya tankar och insikter. Vi fokuserar på svenska författarskap, både vad gäller skön- och facklitteratur, men ger också ut noggrant utvalda översatta titlar.

För oss som är ett kulturdrivet bolag är det mycket viktigt att du delar våra värderingar vad gäller yrkesstolthet, nyfikenhet och kvalitetstänk, samt att du bidrar till att skapa arbetsglädje för dig och dina kollegor.

Vad blir din uppgift?

Som förläggare med redigeringsansvar är du ansvarig för att ge varje titel de bästa förutsättningarna att nå läsarna. En förutsättning för det är att du är nytänkande i din roll, har nya perspektiv på format, berättande och målgrupper, gillar att jobba i olika konstellationer och projekt samt aktivt söker nya spännande samarbeten. I de projekt där du är redaktör ansvarar du även för en noggrann faktakontroll och språklig genomgång av manuset.

Huvudansvarsområden

Det blir din uppgift att tillsammans med vår publicistiska chef Karin Linge Nordh bygga upp en varierad lista med böcker som är spännande, tankeväckande, underhållande och överraskande. Det handlar om att läsa och bedöma inkomna manus, men också om att själv identifiera presumtiva författare och initiera bokprojekt. I tjänsten ingår det att ha löpande kontakt med agenter, scouter och andra samarbetspartner. Du ansvarar för bokproduktionen, paketering och är även involverad i lanseringsarbetet. En stor del av arbetet består i att utveckla antagna manus, och vi söker en person med gedigen språkkänsla, god kunskap om dramaturgi, stor lyhördhet inför författarens behov och önskemål samt pedagogisk förmåga att ge konstruktiv feedback. I vissa projekt kommer du att samarbeta med och arbetsleda en extern redaktör, i andra kommer du vara enbart redaktör eller både förläggare och redaktör. På Bazar Förlag vill vi inte fastna i rutiner eller måsten, utan utvärderar varje projekt och sätter ihop team som säkerställer en optimal kreativ process.

Vi söker någon som:

 • har kommersiell förståelse och förmåga att välja rätt berättelser.
 • är en lagspelare som gillar att samarbeta för att gemensamt utveckla förlagets verksamhet och utgivning.
 • har erfarenhet av förlagsbranschen men gärna även andra spännande erfarenheter och perspektiv.
 • är nyfiken på hur läsarna/lyssnarna konsumerar berättelser och intresserad av var vi når dem på bästa sätt
 • har förmåga att förstå målgruppen för att framgångsrikt presentera och paketera sina bokprojekt.
 • kan driva projekt och kreativa team.
 • förstår och kan ta affärsmässiga beslut.

Egenskaper vi gillar!

 • Du fokuserar energi och resurser på projekt och uppgifter som genererar ett mervärde.
 • Förhåller dig till andra på ett öppet och accepterande sätt och får andra att känna sig bekväma.
 • Värdesätter samarbete inom teamet och bidrar till förlagets gemensamma mål.
 • Är inlyssnande och tydlig i din kommunikation.
 • Söker självständigt upp nya utmaningar inom arbetet och vågar ”misslyckas”.
 • Kan planera ditt arbete och jobba målmedvetet mot tuffa deadlines.

Ansökan

Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, du rapporterar till VD och Förlagschef Rebecka Leffler. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök genom att trycka på ansökningsknappen nedan och bifoga CV samt personligt brev.

Facklig representant för Unionen är Lisa Jonasdotter Nilsson 08-696 80 00.

Vi eftersträvar ökad mångfald och kommer att beakta detta i vårt urval.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se