ANNONS

Bokmässan i Frankfurt får drygt 40 miljoner kronor i statligt stöd

”Neustart Kultur” kallas det bidrag som tyska staten har infört för att stötta den kraftigt coronadrabbade kulturen. Av totalt 1 miljard euro är 4 miljoner euro (ca 41 miljoner kronor) öronmärkta för Bokmässan i Frankfurt. Pengarna kommer bland annat gå till att sänka monterkostnaderna för deltagande förlag med 20 till 50 procent, och till att utveckla de digitala format som utställarna ska kunna använda för att presentera produkter och event för de besökare som tar del av mässan på distans. Frankfurtmässan kommer i år att arrangeras som en slags hybridmässa 14–18 oktober, med en mindre fysisk utställning kombinerat med ett virtuellt program. (Via Publishing Perspectives.)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se