ANNONS

Bokomslaget till den amerikanska utgåvan av Mary Trumps bok till vänster, författaren till höger. Pressbild: Simon & Schuster/AP/TT.

950 000 exemplar på en dag – omtalad bok av Mary L. Trump redan en försäljningssuccé

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Mary L. Trumps bok om sin farbror Donald säljer rekordbra, uppger CNN. Under den första dagen ute i handeln såldes 950 000 exemplar av boken, enligt utgivaren Simon & Schuster.

I den siffran ingår även ljudböcker, e-böcker och förbokade exemplar. Som jämförelse kan nämnas en annan bokframgång, tidigare säkerhetsrådgivaren John Boltons bok om presidenten, som sålde 780 000 exemplar under sin första försäljningsvecka.


ANNONS


I boken Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man (på svenska ”För mycket och aldrig tillräckligt: Hur min familj skapade världens farligaste man”) hävdas bland annat att USA:s president Donald Trump, som författaren alltså är brorsdotter till, är sprungen ur en djupt dysfunktionell familj och att hans uppväxt har format honom till den “självförhärligande” och “lögnaktiga” person han är i dag.

Vita huset förnekar bestämt anklagelserna i boken. Även andra delar av klanen Trump, med presidentens bror Robert Trump i spetsen, är kritiska. De har försökt stoppa utgivningen men nyligen gav en domare förlaget och författaren klartecken.

Text: TT/Boktugg

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

InnebandyPiraterna 6

Ny bok i succéserien InnebandyPiraterna

Äntligen kan du läsa fortsättningen på den spännande serien InnebandyPiraterna. Efter flera års väntan har den sjätte boken släppts och under hösten 2021 kommer även bok sju och åtta som tillsammans utgör en trilogi som avslutar serien.

Den första boken i serien InnebandyPiraterna släpptes 2009 och blev en bästsäljare bland innebandyspelare och andra idrottsintresserade ungdomar. Den och efterföljande fyra böcker har sedan dess sålts i över 15 000 exemplar.

Idrottsromanerna – som främst läses av barn och ungdomar mellan 10 och 16 år – följer ett svenskt lag på den globala (fiktiva) proffstouren Floorball World Tour. Läsarna får uppleva spännande äventyr både på och utanför plan.

Författaren och journalisten Sölve Dahlgren har följt innebandyn sedan början av 1990-talet och i den här bokserien låter han fantasin flöda och ger en bild av vad som skulle kunna hända om någon bestämde sig för att förvandla innebandyn till en av de allra största sporterna.

Skaffa ditt exemplar av InnebandyPiraterna #6 redan idag.

(...) Läs hela artikeln »