ANNONS

950 000 exemplar på en dag – omtalad bok av Mary L. Trump redan en försäljningssuccé

Bokomslaget till den amerikanska utgåvan av Mary Trumps bok till vänster, författaren till höger. Pressbild: Simon & Schuster/AP/TT.

Mary L. Trumps bok om sin farbror Donald säljer rekordbra, uppger CNN. Under den första dagen ute i handeln såldes 950 000 exemplar av boken, enligt utgivaren Simon & Schuster.

I den siffran ingår även ljudböcker, e-böcker och förbokade exemplar. Som jämförelse kan nämnas en annan bokframgång, tidigare säkerhetsrådgivaren John Boltons bok om presidenten, som sålde 780 000 exemplar under sin första försäljningsvecka.

ANNONS

I boken Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man (på svenska ”För mycket och aldrig tillräckligt: Hur min familj skapade världens farligaste man”) hävdas bland annat att USA:s president Donald Trump, som författaren alltså är brorsdotter till, är sprungen ur en djupt dysfunktionell familj och att hans uppväxt har format honom till den “självförhärligande” och “lögnaktiga” person han är i dag.

Vita huset förnekar bestämt anklagelserna i boken. Även andra delar av klanen Trump, med presidentens bror Robert Trump i spetsen, är kritiska. De har försökt stoppa utgivningen men nyligen gav en domare förlaget och författaren klartecken.

Text: TT/Boktugg

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL