Ny TV-serie: Flera LasseMaja-böcker av Martin Widmark och Helena Willis filmatiseras

Ellen Sarri Littorin, Anders Jansson och Elis Nyström spelar huvudrollerna i den nya tv-serien "LasseMajas detektivbyrå". Foto: Oscar Lovnér/C More/TV4.

De populära böckerna om de unga detektiverna Lasse och Maja blir till en tv-serie i sex delar. Den nya serien, med Elis Nyström, Ellen Sarri Littorin och Anders Jansson i huvudrollerna, är baserad på ”LasseMaja”-böcker som hittills inte har filmatiserats.

Inspelningen av tv-serieversionen av ”LasseMajas detektivbyrå” pågår i Luleå och Boden under sommaren, och väntas ha premiär på C More under julen 2020. Då berättas historierna om Brandkårsmysteriet, Skolmysteriet, Modemysteriet, Kyrkomysteriet, Sjukhusmysteriet och Kärleksmysteriet.

”LasseMaja”-böckerna är skapade av Martin Widmark och illustrerade av Helena Willis. Den första boken kom ut 2002, och har följts upp av ytterligare ett 30-tal titlar. Böckerna har också legat till grund för ett flertal filmer, teaterpjäser, en julkalender och en serietidning.

LasseMajas sommarlovsbok. Blåbärsmatchen, var den näst mest sålda barnboken i juni månad.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL