ANNONS

Isolering hjälper George RR Martin skriva – ny bok klar nästa år

Författaren George RR Martin. Arkivbild: Pontus Lundahl/TT.

George RR Martin hoppas på att vara klar med sin nästa bok i ”Sagan om is och eld”-serien nästa år, skriver han i ett blogginlägg.

Pandemin har lett till att han isolerat sig i en stuga och tillbringar långa dagar med skrivande och han har på ett par veckor blivit klar med tre kapitel.

”Men nej, det här innebär inte att boken kommer att bli klar i morgon eller publicerad nästa vecka”, tillägger han, och säger att annat var det 1999, då han kunde skriva i genomsnitt 150 manussidor i månaden.

ANNONS

Han har skrivit på mastodontprojektet ”The winds of winter”, som den engelska titeln lyder, sedan 2011. Det är den sjätte av sju planerade böcker, som tv-serien ”Game of thrones” bygger på.

Det är inte första gången som George RR Martin kommer med en uppskattning av när boken ska vara färdig, förra året hoppades han vara klar den här sommaren.

Han har tidigare skrivit han att de två avslutande böckerna antagligen kommer att vara på totalt 3 000 manussidor innan de är färdiga, och att bokserien kanske inte kommer att sluta på riktigt samma sätt som tv-serien.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL