ANNONS

Storytel satsar på svensk långserie efter norska förebilder – Loviseholm

Norska långserier, som sträcker sig över generationer, har länge varit en favoritgenre bland Storytels lyssnare, vilket Boktugg tidigare rapporterat. Bland de allra mest populära ljudböckerna finns Margit Sandemos många sagor, där Sagan om isfolket 2013 fick lyssnare att höra av sig till Storytel och vädja om att ljudböckerna skulle släppas i snabbare takt så att de skulle slippa vänta på fortsättningen.
Nu satsar Storytel Original på en historisk svensk långserie: Loviseholm av Veronica Almer med start vid 1900-talets början. Unga Lovisa och hennes mor Sigrid flyr söderut, från sin kraschade societetstillvaro i Stockholm till ett halvfärdigt slott på den skånska landsbygden. Där ska modern gifta sig med friherren Olof Lejonstierna, men när friherren får syn på Lovisa förtrollas han av hennes skönhet – och byter brud.
Det blir inledningen på ett drama i samma anda som såväl Downton Abbey som de norska långserier, och Storytel hoppas på samma framgångar.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL