ANNONS

Southside Stories gör storsatsning på svenska deckare i höstens utgivning

Viktoria Höglund (foto: Björn Qvarfordt) och Kerstin Bergman (foto: Andreas Gruvhammar) är två av författarna som kommer ut med deckare på Southside Stories i höst.

Förlaget Southside Stories har alltid gett ut deckare, men aldrig så många av svenska författare under en och samma höst.

– Vi har aldrig haft en så stark deckarhöst! Jag är nästan tårögd inför denna fantastiska författarskara: Vår succédebutant Viktoria Höglund från i fjol. Sveriges kanske mest rutinerade spänningsdebutant Kerstin Bergman, som ju är aktiv i Svenska Deckarakademin. Superstilisten Ulf Lindström med en helt ny, gripande serie och slutligen men inte minst: Jerk Schuitema – de norra malmfältens store son med en riktigt tät Norrlandsnoir, säger Hans-Olov Öberg, grundare och förlagschef, i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

De senaste åren har Southside Stories (det är tre år sedan namnbytet från Kalla Kulor) fått till flera fullträffar med översatta deckare, av bland andra Ray Celestin. I våras hade de debutanten Anna Granlund och till höstlistan har Southside Stories fyra titlar av svenska författare.

Har ni svängt från översatta till inhemska författare?
– Man kan väl säga att vi har en lämplig mängd översatta författarskap nu, men att vi inte tidigare har hittat så många så bra svenska. Det har hänt någonting, tänker jag. Både med oss som förlag och med författarna därute. Vi läser just nu flera riktigt välskrivna manus som nog når bokhandelsdiskarna under 2021, säger Hans-Olov Öberg till Boktugg.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se