Southside Stories gör storsatsning på svenska deckare i höstens utgivning

Viktoria Höglund (foto: Björn Qvarfordt) och Kerstin Bergman (foto: Andreas Gruvhammar) är två av författarna som kommer ut med deckare på Southside Stories i höst.

Förlaget Southside Stories har alltid gett ut deckare, men aldrig så många av svenska författare under en och samma höst.

– Vi har aldrig haft en så stark deckarhöst! Jag är nästan tårögd inför denna fantastiska författarskara: Vår succédebutant Viktoria Höglund från i fjol. Sveriges kanske mest rutinerade spänningsdebutant Kerstin Bergman, som ju är aktiv i Svenska Deckarakademin. Superstilisten Ulf Lindström med en helt ny, gripande serie och slutligen men inte minst: Jerk Schuitema – de norra malmfältens store son med en riktigt tät Norrlandsnoir, säger Hans-Olov Öberg, grundare och förlagschef, i ett pressmeddelande.

De senaste åren har Southside Stories (det är tre år sedan namnbytet från Kalla Kulor) fått till flera fullträffar med översatta deckare, av bland andra Ray Celestin. I våras hade de debutanten Anna Granlund och till höstlistan har Southside Stories fyra titlar av svenska författare.

Har ni svängt från översatta till inhemska författare?
– Man kan väl säga att vi har en lämplig mängd översatta författarskap nu, men att vi inte tidigare har hittat så många så bra svenska. Det har hänt någonting, tänker jag. Både med oss som förlag och med författarna därute. Vi läser just nu flera riktigt välskrivna manus som nog når bokhandelsdiskarna under 2021, säger Hans-Olov Öberg till Boktugg.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL