Viktoria Höglund (foto: Björn Qvarfordt) och Kerstin Bergman (foto: Andreas Gruvhammar) är två av författarna som kommer ut med deckare på Southside Stories i höst.

Southside Stories gör storsatsning på svenska deckare i höstens utgivning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Förlaget Southside Stories har alltid gett ut deckare, men aldrig så många av svenska författare under en och samma höst.

– Vi har aldrig haft en så stark deckarhöst! Jag är nästan tårögd inför denna fantastiska författarskara: Vår succédebutant Viktoria Höglund från i fjol. Sveriges kanske mest rutinerade spänningsdebutant Kerstin Bergman, som ju är aktiv i Svenska Deckarakademin. Superstilisten Ulf Lindström med en helt ny, gripande serie och slutligen men inte minst: Jerk Schuitema – de norra malmfältens store son med en riktigt tät Norrlandsnoir, säger Hans-Olov Öberg, grundare och förlagschef, i ett pressmeddelande.

De senaste åren har Southside Stories (det är tre år sedan namnbytet från Kalla Kulor) fått till flera fullträffar med översatta deckare, av bland andra Ray Celestin. I våras hade de debutanten Anna Granlund och till höstlistan har Southside Stories fyra titlar av svenska författare.

Har ni svängt från översatta till inhemska författare?
– Man kan väl säga att vi har en lämplig mängd översatta författarskap nu, men att vi inte tidigare har hittat så många så bra svenska. Det har hänt någonting, tänker jag. Både med oss som förlag och med författarna därute. Vi läser just nu flera riktigt välskrivna manus som nog når bokhandelsdiskarna under 2021, säger Hans-Olov Öberg till Boktugg.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.