ANNONS

Southside Stories gör storsatsning på svenska deckare i höstens utgivning

Viktoria Höglund (foto: Björn Qvarfordt) och Kerstin Bergman (foto: Andreas Gruvhammar) är två av författarna som kommer ut med deckare på Southside Stories i höst.

Förlaget Southside Stories har alltid gett ut deckare, men aldrig så många av svenska författare under en och samma höst.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

– Vi har aldrig haft en så stark deckarhöst! Jag är nästan tårögd inför denna fantastiska författarskara: Vår succédebutant Viktoria Höglund från i fjol. Sveriges kanske mest rutinerade spänningsdebutant Kerstin Bergman, som ju är aktiv i Svenska Deckarakademin. Superstilisten Ulf Lindström med en helt ny, gripande serie och slutligen men inte minst: Jerk Schuitema – de norra malmfältens store son med en riktigt tät Norrlandsnoir, säger Hans-Olov Öberg, grundare och förlagschef, i ett pressmeddelande.

De senaste åren har Southside Stories (det är tre år sedan namnbytet från Kalla Kulor) fått till flera fullträffar med översatta deckare, av bland andra Ray Celestin. I våras hade de debutanten Anna Granlund och till höstlistan har Southside Stories fyra titlar av svenska författare.

Har ni svängt från översatta till inhemska författare?
– Man kan väl säga att vi har en lämplig mängd översatta författarskap nu, men att vi inte tidigare har hittat så många så bra svenska. Det har hänt någonting, tänker jag. Både med oss som förlag och med författarna därute. Vi läser just nu flera riktigt välskrivna manus som nog når bokhandelsdiskarna under 2021, säger Hans-Olov Öberg till Boktugg.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL