ANNONS

The Sun kritiseras för artikel om JK Rowling

Författaren JK Rowlings exman har uttalat sig i brittiska The Sun. Arkivbild: Joel Ryan/AP/TT.

Brittiska tidningen The Sun kritiseras efter en stort uppslagen artikel där de intervjuar författaren JK Rowlings exman Jorge Arantes.

Han säger i intervjun att han slagit JK Rowling under deras äktenskap, men att det inte handlade om systematisk misshandel. The Sun satte då på förstasidan rubriken ”Jag slog JK och jag ångrar mig inte”.

Nu får tidningen kritik från läsare såväl som kvinnojourer och andra organisationer som arbetar mot mäns våld mot kvinnor. En talesperson för The Sun säger att det inte var meningen att ”glorifiera våld i hemmet”, utan att man ville visa på en förövares totala brist på ånger. ”Vi känner alltid sympati med offren”, skriver tidningen i ett uttalande.

JK Rowling själv har skrivit ett blogginlägg där hon berättade om att hennes första äktenskap var ”våldsamt”. Tidigare i veckan har hennes uttalanden om transpersoner mött stark kritik. Hon var gift med den portugisiske journalisten Jorge Arantes under drygt ett år, 1992–1993, och de fick en dotter tillsammans.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se