ANNONS

Maria Grundvall debuterar med roman om att återvända till hemstaden

Maria Grundvall. Foto: Cata Portin

En solig dag i mars blev det bestämt. Vi skulle inte flytta tillbaka hem till småstaden. I stället skulle vi stanna kvar i metropolen, köpa en lägenhet till överpris och låta barnen utveckla en dialekt med knarrande vokalljud.

Något lätt beslut var det inte. I åratal hade jag fantiserat om att flytta till min barndoms stad. Nu beslöt jag mig för att skriva om det i stället, det liv som jag valt bort till förmån för något annat. Därför handlar min debutroman om en återvändare: hennes drömmar, vänner och kärlekar

Det är förstås inte så att jag började skriva där och då. I likhet med alla andra debutanter har jag ”alltid skrivit”. Mitt första romanförsök började jag på i lågstadieåldern, ett högstämt emigrantepos i Mobergs anda. Texten kom aldrig längre än till kapitel två och det ska vi alla vara glada och tacksamma för.

Till vardags jobbar jag som bibliotekarie med inriktning på kommunikation och marknadsföring. Vid sidan av det skriver jag kulturkolumner och jobbar på nästa roman. 

Sommardrömmen

Sommardrömmen

Äntligen ska Annas dröm bli verklighet. Den slitna trävillan i Kaskö ska renoveras och återuppstå som småstadens klarast lysande pärla: Bed & breakfast Sommardrömmen. Det finns förstås små problem som måste lösas, som att tiden är knapp och budgeten ännu knappare. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL