Marcus Birro skriver självbiografi åt Östersunds ordförande Daniel Kindberg

Östersunds tidigare ordförande Daniel Kindberg kommer med en självbiografi i höst. Arkivbild: Robert Henriksson/TT.

Daniel Kindberg dömdes till tre års fängelse för ekonomisk brottslighet kopplad till allsvenska Östersunds FK.
Nu ska han berätta sin historia, i en självbiografi skriven av författaren Marcus Birro.

Daniel Kindberg är mannen som ledde Östersund från division 2 Norrland till succé i Europa League som klubbens ordförande. Men framgångssagan slutade i rätten där Kindberg i fjol fälldes för flera ekobrott. Kindberg har sedan dess överklagat till hovrätten.

Ekerlids förlag har gett Marcus Birro uppdraget att skriva Daniel Kindbergs självbiografi. Boken Mitt liv : inget försvarstal ges ut i höst, skriver Fotbollskanalen.

Birro själv är fåordig, men förläggaren Bertil Ekerlid beskriver projektet så här:

– Det är en memoarbok som kommer att handla både om hans uppväxt och om hans tid i det militära och givetvis om tiden i Östersunds FK, säger han till Fotbollskanalen.

Utgivningen är planerad till i höst innan målet kommer upp i hovrätten.

– Eftersom det är en memoarbok som handlar om hans liv och tiden i Östersund så tycker vi inte att själva rättsprocessen bör påverka det, säger Ekerlid.

Det blir inte den första fotbollsbiografin för Marcus Birro. Han har bland annat skrivit tidigare landslagsanfallaren Mats Magnussons memoarer, Masse : helvetet tur & retur.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.