Klassisk reportagebok om ultraortodoxa judar nylanseras som ljudbok

Nina Solomin. Foto: Pressbild

Författaren Nina Solomin har själv läst in nyutgåvan av sin reportagebok ok, amen om chassidernas New York som hon skrev för drygt 20 år sedan.

Med serier som Unorthodox och Familjen Shtisel har intresset för ultraortodoxa judar fått ett uppsving den senaste tiden.

– Det tycks råda något slags chassidfeber! ok, amen är en bok som fantastiskt nog har hängt med. Läsare har fortsatt att höra av sig genom åren, säger Nina Solomin i ett pressmeddelande.

Nina Solomin bodde i New York 1996-1998, där hon blev nyfiken på de ultraortodoxa judar som var hennes grannar och påbörjade arbetet med vad som skulle bli hennes debutbok ok, amen – om kärlek och fientlighet i chassidernas New York. Boken släpptes år 2001 på Wahlström & Widstrand, som nu ger ut en nyutgåva i ljudboksformat. Nina Solomin har själv läst in boken.

– Att läsa in ok, amen var magiskt. Att gå in i sitt 25-åriga jag och återuppleva allt var så starkt. Hur stod jag ut med att de var så fientliga i början? Och jag mindes plötsligt igen hur de fick mig att vilja ha 10 barn!

Nina Solomin har bland annat varit kulturchef på Upsala Nya Tidning, chefredaktör på Vi Läser och programledare i P1, Sveriges Radio. Hon är krönikör i SvD Kultur och God morgon, världen i Sveriges Radio. Till vardags arbetar hon inom Regeringskansliet.

Ljudboken ok, amen släpps den 18 maj 2020.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL