HC Anderson-priset 2020 till Jacqueline Woodson och Albertine

Alma-pristagaren Jacqueline Woodson får även ett av årets två HC Anderson-pris av Ibby. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Den amerikanska barn- och ungdomsförfattaren Jacqueline Woodson får tillsammans med den schweiziska illustratören och barnboksförfattaren Albertine årets HC Andersen-pris av Ibby (International board on books for young people).

Priset består av en medalj och ett diplom och pristagarna offentliggörs varje år på Ibbys världskongress.

Woodson fick för två år sedan Alma-priset i Sverige och prisas nu för böcker med ”ett lyriskt språk, starka huvudpersoner och en bestående känsla av hopp”.

Även Albertine brukar återfinnas i listan av de nominerade till Alma-priset. Ibbys HC Anderson-pris får hon för ”verk som utrycker spontanitet kombinerad med stor uppmärksamhet för detaljer, oändlig precision och humor”.

Aktuella böcker på svenska av Jacqueline Woodson

Närmar du dig mjukt

Närmar du dig mjukt

<blockquote>

N&auml;rmar du dig mjukt &auml;r en njutning att l&auml;sa!

BTJ

G&aring;ng p&aring; g&aring;ng har hon i sitt f&ouml;rfattarskap understrukit betydelsen av tolerans och acceptans f&ouml;r samh&auml;llet. Det g&ouml;r henne till en viktig f&ouml;rfattare f&ouml;r unga i v&aring;r tid. Läs mer »

Genom märg och ben

Genom märg och ben

"En m&auml;sterlig sl&auml;ktkr&ouml;nika." <em>Ingalill Mosander, Aftonbladet</em>

"Hj&auml;rtsk&auml;rande om USA:s blodiga historia." <em>Svenska Dagbladet</em>

P&aring; sin sexton&aring;rsdag skrider Melody ner f&ouml;r trapporna i sina morf&ouml;r&auml;ldrars hus i Brooklyn. Läs mer »

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL