ANNONS

Egmont: Vi har fortsatt höga ambitioner att växa inom barnböcker i Sverige och Norden

Marika Bark, Business Area Director Kids på Egmont Publishing. Foto: Mats Persson.

Egmont säljer Sune och alla andra succéböcker av Sören Olsson och Anders Jacobsson till Storytel. En signal om minskad satsning på barnböcker? Nej, inte alls, enligt Egmont.

I morse kom nyheten att Storytel genom Storyside köpt rättigheterna till alla böcker av Sören Olsson och Anders Jacobsson i alla format. Men varför sälja en av landets mest värdefulla backlists?

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Varför väljer ni att sälja ”kronjuvelen” på barnbokssidan?
– Det stämmer att vi har kommit överens med Sören och Anders om att avsluta samarbetetDet ligger ingen dramatik bakom beslutet utan det är en naturlig följd av att Sören och Anders vill satsa och fokusera sin utgivning ännu mer till ljud- och e-böcker. Därför har de valt att inleda ett samarbete med Storytels ljudboksförlag Storyside som ny partner, säger Marika Bark, Business Area Director Kids på Egmont Publishing, till Boktugg. 

Egmont sålde ju även av barnbokssidan i UK, Tyskland och Polen – är detta en signal om att ni satsar mindre på barnböcker även i Sverige?
– Nej, inte alls. Det är två helt separata förändringar som har råkat sammanfalla tätt i tiden och som inte påverkar vår övergripande boksatsning inom Egmont Publishing. Vi har fortsatt höga ambitioner om att växa och utveckla vårt utbud av starka titlar och varumärken på boksidan i Sverige, och vi kommer att fortsätta att vara en stark utgivare av barnböcker i övriga Norden och i centrala och östra Europa.

Det är ett långt samarbete som tar slut nu?
– Vi är väldigt glada och stolta över den fantastiska resa som vi har gjort med Sören och Anders. Vi har jobbat tätt ihop i tolv år och har med stor framgång tillsammans utvecklat karaktärerna och berättelserna med bland annat Sune, Håkan-Bråkan och Bert på många olika plattformar – alltifrån böcker i tryckta och digitala format, appar och spel, till filmer och teateruppsättningar, säger Marika Bark och tillägger:

– Framförallt har vi väckt läslust och lockat till enormt mycket skratt hos miljontals svenskar – unga som vuxna. Det säger en hel del om hur lyckat och positivt samarbetet har varit. Men alla sagor har sitt slut och det känns både naturligt och bra att Storyside nu tar vid som ny samarbetspartner. Vi önskar Sören och Anders all lycka framöver och ser samtidigt fram emot alla nya spännande kapitel som väntar i vår fortsatta boksatsning. 

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se