ANNONS

Egmont: Vi har fortsatt höga ambitioner att växa inom barnböcker i Sverige och Norden

Marika Bark, Business Area Director Kids på Egmont Publishing. Foto: Mats Persson.

Egmont säljer Sune och alla andra succéböcker av Sören Olsson och Anders Jacobsson till Storytel. En signal om minskad satsning på barnböcker? Nej, inte alls, enligt Egmont.

I morse kom nyheten att Storytel genom Storyside köpt rättigheterna till alla böcker av Sören Olsson och Anders Jacobsson i alla format. Men varför sälja en av landets mest värdefulla backlists?

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Varför väljer ni att sälja ”kronjuvelen” på barnbokssidan?
– Det stämmer att vi har kommit överens med Sören och Anders om att avsluta samarbetetDet ligger ingen dramatik bakom beslutet utan det är en naturlig följd av att Sören och Anders vill satsa och fokusera sin utgivning ännu mer till ljud- och e-böcker. Därför har de valt att inleda ett samarbete med Storytels ljudboksförlag Storyside som ny partner, säger Marika Bark, Business Area Director Kids på Egmont Publishing, till Boktugg. 

ANNONS

Egmont sålde ju även av barnbokssidan i UK, Tyskland och Polen – är detta en signal om att ni satsar mindre på barnböcker även i Sverige?
– Nej, inte alls. Det är två helt separata förändringar som har råkat sammanfalla tätt i tiden och som inte påverkar vår övergripande boksatsning inom Egmont Publishing. Vi har fortsatt höga ambitioner om att växa och utveckla vårt utbud av starka titlar och varumärken på boksidan i Sverige, och vi kommer att fortsätta att vara en stark utgivare av barnböcker i övriga Norden och i centrala och östra Europa.

Det är ett långt samarbete som tar slut nu?
– Vi är väldigt glada och stolta över den fantastiska resa som vi har gjort med Sören och Anders. Vi har jobbat tätt ihop i tolv år och har med stor framgång tillsammans utvecklat karaktärerna och berättelserna med bland annat Sune, Håkan-Bråkan och Bert på många olika plattformar – alltifrån böcker i tryckta och digitala format, appar och spel, till filmer och teateruppsättningar, säger Marika Bark och tillägger:

– Framförallt har vi väckt läslust och lockat till enormt mycket skratt hos miljontals svenskar – unga som vuxna. Det säger en hel del om hur lyckat och positivt samarbetet har varit. Men alla sagor har sitt slut och det känns både naturligt och bra att Storyside nu tar vid som ny samarbetspartner. Vi önskar Sören och Anders all lycka framöver och ser samtidigt fram emot alla nya spännande kapitel som väntar i vår fortsatta boksatsning. 

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL