ANNONS

Bokturnén för självbiografin av Michelle Obama blir dokumentär på Netflix

Michelle Obamas bokturné när hon släppte sina memoarer blir en dokumentärfilm. Arkivbild: Hau Dinh/AP/TT.

Michelle Obamas turné där hon lanserade sin självbiografi ”Becoming” blir föremål för en Netflixdokumentär. Filmen får samma namn som boken och det är dokumentärfilmaren Nadia Hallgren som följt den före detta presidenthustrun på hennes bokturné.

Paret Barack och Michelle Obama skrev 2018 ett flerårigt avtal med Netflix via sitt produktionsbolag Higher Ground, där de fick i uppdrag att producera både dokumentärer och dramaserier för strömningstjänsten. Dokumentären ”American factory” tilldelades en Oscar för bästa dokumentärfilm.

”Becoming” följer Michelle Obama och porträtterar människor hon möter under sin turné, då hon besökte 34 städer i USA. Memoarerna sålde i två miljoner exemplar under de första två veckorna. Även den svenska översättningen Min historia blev en storsäljare.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se