Linda-Maria Grönkvist debuterar med en roman om längtan, på gränsen till det otillåtna

Linda-Maria Grönkvist. Foto: Pressbild

Under hela mitt liv har jag tränat för en sak. Mamma satte böcker i mina händer och min frånvarande far bidrog genetiskt med det konstnärliga anlaget. De var unga när jag blev till och deras val gav mig skrivandet, tvångsstyrka och stoff.

Du kan aldrig gissa vem jag är. Jag har levt fler liv än de flesta. I högklackade skor och konsertklänning lämnade jag barockariorna bakom mig och travade in på reklamkontoren på Stureplan. Numera går jag helst barfota på en surfstrand eller bär egenstickade raggsockor.

Jag sade upp min lägenhet, köpte en buss och körde till Frankrike. När jag kom hem var det femtioelfte utkastet av min debutroman färdigt och jag visste två saker. Ett, jag omfamnar skit, inget är längre av ondo för två, jag är författare och är beroende av saker att skriva om.

Fadertabberaset

Fadertabberaset

Han kallar sig M-Man. På den första bilden står han på knä och kysser en medalj som skymmer nästan hela ansiktet. Nina klickar upp nästa. De bruna ögonen tittar rakt på henne. Hon stirrar tillbaka. Lockigt hår, den lilla men förhållandevis fylliga munnen och den svaga buktningen på näsan. Allt stämmer, även om han är äldre. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL