ANNONS

Internationella Bookerpriset skjuts upp på grund av coronaviruset

Tyske författaren Daniel Kehlmann är aktuell med historiska romanen "Tyll" där Gustav II Adolf finns med. Arkivbild: Claudio Bresciani/TT.

De sex nominerade författarna till det internationella Bookerpriset måste vänta ett tag till på tillkännagivandet och prisutdelningen, skriver The Guardian. Det hela skjuts upp till sommaren.

Det görs på grund av coronavirusets smittspridning och dess effekt på bokförsäljningen. Bara en av böckerna har sålt i över 5 000 exemplar i Storbritannien, Yōko Ogawas The memory police.

– Efter noggrant övervägande har vi tagit detta beslut för att säkerställa att de nominerade och den slutliga pristagaren kan firas och läsandet av de här fantastiska romanerna kan göras enklare för oss alla, säger Gaby Wood, Bookerstiftelsens litterära chef.

De övriga nominerade författarna är nederländska Marieke Lucas Rijneveld med The discomfort of evening, Daniel Kehlmann med Tyll, iranska författaren Shokoofeh Azar, för The enlightment of the greengage tree, argentinska Gabriela Cabezón Cámara för The adventures of china iron och mexikanska Fernanda Melchor för Hurricane season.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se