Glädjebeskedet: Littfest överlever till nästa år

Litteraturfestivalen Littfest i Umeå klarar ekonomin till nästa år. Arkivbild: Henke Olofsson.

Det blir ingen Littfest i Umeå i år, men den internationella litteraturfestivalen kommer att överleva till nästa år.

Det meddelar arrangörerna på sin Facebooksida. Tack vare att en majoritet av biljettinnehavarna inte begärt sina pengar tillbaka och att bidragsgivare och samarbetspartners som Umeå kommun, Statens kulturråd med flera visat stor välvilja går ekonomin ihop.

”Littfest lever vidare – tack vare er alla. Om denna omtumlande period har skänkt oss något är det hopp om förenings- och litteratursverige. Dessa uppvisningar i omtanke har inte bara visat sig vara nödvändigt för att vi rent praktiskt ska kunna fortsätta driva Littfest kommande år, solidariteten som visats upp har också bidragit med nödvändig lust och vilja att revanschera oss – som kanske annars hade saknats efter ett förlorat år. Arbetet med Littfest 2021 kommer snart, alltså tack vare alla er som hjälpt till, att påbörjas igen. Vår enda farhåga just nu är en fortsatt pandemi”, heter det i uttalandet.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.