Hanna Ylöstalo debuterar med ungdomsroman om att lämna landsbygden och barndomen

Hanna Ylöstalo. Foto: Niklas Sandström

”I min barndom bodde jag på en bondgård. När jag flyttade hemifrån tänkte jag att jag på nåt obemärkt vis skulle glida in i den nya miljön utan problem. Men istället blev upplevelsen omvälvande. Öppenheten och osäkerheten kändes viktig, jag ville skriva om den känslan, som jag kände att fanns inte bara i mig utan också i mina vänner och runtomkring. Huvudpersonen Silver befinner sig i en liknande situation som jag gjorde då jag var nitton år gammal. Hon har också flyttat till en stad för att studera och hon undrar också vem hon håller på att bli.”

Hanna Ylöstalo, född 1992, är litteraturvetare, redaktör och skribent, hemma från Sibbo och bosatt i Helsingfors. Ylöstalo har skrivit skönlitterärt för Tidskriften Kontur, Posterstories och antologierna Hästar och Människohundarna. Hon engagerar sig i frågor om frilanskritik och gör litteraturpodcasten Samtal med vänner. Silver är hennes debutroman.

Silver

Silver

Dagen då Silver bestämde sig för att flytta var en söndag. Antagningsbrevet till universitetet hade kommit för ett par dagar sen. Hon tog med sig sitt te och pocketboken ut på altanen som vette mot söder. Några hundra meter bort låg träsket, vattnet blinkade disigt och stilla mellan trädstammarna. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL