Ytterligare 40 fristående romaner av Margit Sandemo släpps på Storytel som ljudböcker

Margit Sandemo-fans får en ljudbok i veckan att se fram emot resten av året. Foto: iStock. Specialeffekter: Boktugg.

Ytterligare 40 stycken av Margit Sandemos fristående romaner har lästs in av åtta skådespelare för ljudbokstjänsten Storytel. ”Sandemoserien” kommer att släppas varje vecka året ut, med premiär den 2 april.

Julia Dufvenius, som läst in alla 47 böcker i ”Sagan om isfolket”-serien av just Sandemo, är uppläsare för den roman som släpps först, ”Den svarta ängeln”. Dufvenius, Lo Kauppi, Katarina Ewerlöf, Gunnel Fred, Anna Maria Käll, Iréne Lindh, My Holmsten och Gabriella Boris har alla läst in fem romaner vardera.

Det var Julia Dufvenius som 2013 själv kontaktade Storytel och föreslog att hon kunde läsa in norska Margit Sandemos fantasyserie ”Sagan om Isfolket”.

– Jag har nu läst in min hundratrettonde Margit Sandemo-bok. Margit var en fantastisk människa, jag är så tacksam över att ha fått möta henne. Och det är en ära att få inspirera människor till att lyssna på böcker och ta del av Margits sagor, säger hon i ett pressmeddelande.

Margit Sandemo gick bort 2018, 94 år gammal. Sandemo var en oerhört produktiv författare som under sin karriär skrev över 180 böcker.

– Det är intressant att man på Sandemos tid nedvärderade hennes verk. Böckerna fick inte ens finnas på biblioteken, och än i dag avfärdas de inte sällan som tantsnusk. Allt som närmar sig kvinnlig sexualitet får ju öknamn. Därför är det extra kul att Margit Sandemos böcker har blivit en sådan succé på Storytel, och jag förstår att människor blir beroende av dem. Det här är berättelser som borrar sig in i smärtpunkter som är gemensamma för alla, de är universella, säger Lo Kauppi i samma pressmeddelande.

Text: TT/Boktugg

LÄS ÄVEN: Bästa ljudbokstjänsten – Storytel vs Bookbeat vs Nextory vs Bokus Play

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL