ANNONS

Björn Sundberg tilldelas stipendium från Karin och Karl Ragnar Gierows donationsfond

Svenska Akademien har tilldelat Björn Sundberg Stipendium ur Karin och Karl Ragnar Gierows donationsfond för 2020. Stipendiet, som instiftades 1980, utdelas för förtjänstfulla arbeten på det litteraturvetenskapliga området. De senaste mottagarna av stipendiet har varit Christina Svensson (2016), Per Arne Tjäder (2017), Niclas Johansson (2018) och Elisabeth Friis (2019). Prisbeloppet är 40 000 kronor.
Björn Sundberg är litteraturvetare, född 1951 och bosatt i Uppsala. Han disputerade 1981 på en avhandling om Hjalmar Söderberg vid Uppsala universitet, där han fortfarande är verksam. Hans senaste verk är ”… så vill jag utstå livet”: anteckningar till de grekiska tragedierna (2019).

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL