ANNONS

Ökad nätförsäljning för bokhandel i USA ledde till återanställningar av personal

Bokhandeln Powell's Books i USA har återanställts personal som sagts upp på grund av coronakrisen sedan nätförsäljningen skjutit i höjden. Arkivbild: Ed Andrieski/AP/TT.

Bokhandeln Powell’s Books i Portland, Oregon, en verksamhet som uppger att den är världens största oberoende bokhandel, har återanställt över 100 medarbetare som tidigare sagts upp på grund av inkomsttappet coronaviruset orsakade.

Anledningen är att nätförsäljningen har skjutit i höjden, skriver Los Angeles Times.

“Era snälla ord, er uppmuntran, era idéer om hur vi ska överleva och era bokbeställningar har överrumplat oss”, skriver vd:n Emily Powell på Facebook. Hon tillägger att all återanställd personal är tillbaka på heltid och är försäkrade.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se