Danmark betalar ut biblioteksersättning en vecka tidigare till författare

Danska författare har likt sina svenska kollegor drabbats av avbokade framträdanden och har det tufft ekonomiskt i coronakrisen. Därför har kulturministern beslutat tidigarelägga utbetalningen av biblioteksersättningen med en vecka, skriver tidningen Politiken.
Utbetalningen skulle egentligen ske den 3 april. Totalt 183 miljoner danska kronor är avsatta för ändamålet. 2019 fick 10 000 författare utbetalt mellan 1740 DKK och 734 435 DKK. Beloppsgränsen i Danmark är i år 1237 DKK.
De flesta danska författare kan dock inte räkna med att ta del av de allmänna stödpaket som hittills lanserats av regeringen, menar Forfatterforeningen och Danske skønlitterære Forfattere.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL