ANNONS

De är nominerade till Sveriges Radios novellpris 2020

Nina Wähä är nominerad till både Sveriges Radios novellpris och romanpris. Foto: Anders Wiklund/TT.

Sedan 2017 delar Sveriges Radio ut ett novellpris i samband med Litteraturveckan i P1. Tio noveller har specialskrivits och en jury har valt ut fem av dessa. Nu är det lyssnarna som avgör vilken författare som prisas.

En av årets nominerade noveller, ”Ola och verkligheten”, är skriven av Nina Wähä, som även är nominerad till Sveriges Radios romanpris för Testamente.

De övriga nominerade är ”Var inte rädd för ljuset” av Cecilia Hansson, ”En tygväska med damaskustryck” av Khaled Alesmael, ”Askan” av Kayo Mpoyi och ”Jordgubbsmjölk” av Nanna Johansson.

ANNONS

Alla novellerna har lästs in och finns på Sveriges Radio play. De sänds också i P1 den 13–17 april klockan 11.35 och 19.35.

Under årens lopp har författare som Lina Ekdahl, Stina Stoor och Håkan Nesser prisats för sina radionoveller. Förra årets vinnare blev Annika Norlin för hennes ”Mattan”.

Sveriges Radios Novellpris delas ut i direktsändning i P1 fredagen 24 april klockan 18.15–19. Röstningen pågår till och med 19 april.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »