De är nominerade till Sveriges Radios novellpris 2020

Nina Wähä är nominerad till både Sveriges Radios novellpris och romanpris. Foto: Anders Wiklund/TT.

Sedan 2017 delar Sveriges Radio ut ett novellpris i samband med Litteraturveckan i P1. Tio noveller har specialskrivits och en jury har valt ut fem av dessa. Nu är det lyssnarna som avgör vilken författare som prisas.

En av årets nominerade noveller, ”Ola och verkligheten”, är skriven av Nina Wähä, som även är nominerad till Sveriges Radios romanpris för Testamente.

De övriga nominerade är ”Var inte rädd för ljuset” av Cecilia Hansson, ”En tygväska med damaskustryck” av Khaled Alesmael, ”Askan” av Kayo Mpoyi och ”Jordgubbsmjölk” av Nanna Johansson.

Alla novellerna har lästs in och finns på Sveriges Radio play. De sänds också i P1 den 13–17 april klockan 11.35 och 19.35.

Under årens lopp har författare som Lina Ekdahl, Stina Stoor och Håkan Nesser prisats för sina radionoveller. Förra årets vinnare blev Annika Norlin för hennes ”Mattan”.

Sveriges Radios Novellpris delas ut i direktsändning i P1 fredagen 24 april klockan 18.15–19. Röstningen pågår till och med 19 april.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL