ANNONS

Barn i bokhandeln blir det inte lika mycket som planerat - Världsbokveckan 2020 ställs in på grund av coronaviruset. Foto: iStock.

Världsbokveckan 2020 inställd – skolklassbesök skjuts upp till 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokhandlareföreningen har beslutat ställa in Världsbokveckan 2020 som skulle ägt rum 23-29 april. Istället ska det nya konceptet med skolklasser på besök i bokhandeln genomföras 2021.

”Vi har tyvärr tvingats konstatera att det inte är möjligt att genomföra Världsbokveckan i år med det upplägg vi valt. Planen var att skolklasser skulle besöka bokhandeln för studiebesök och träffar med författare och dessutom få med sig Världsboklådor med ett tjugotal aktuella böcker till skolan”, skriver Maria Hamrefors, ordförande i Bokhandlareföreningen, i ett pressmeddelande.

”Det nya upplägget har väckt stor entusiasm bland de tolv barnboksförlag vi samarbetar med och en lång rad författare över hela landet. Nu laddar vi om för ett framgångsrikt genomförande nästa år!”

Världsbokveckan 2020 skulle ha ägt rum den 23-29 april och förhoppningen var att genomföra 540 skolklassbesök över hela landet under en vecka och dela ut lika många Världsboklådor (totalt 11 200 böcker). Målgruppen var skolklasser (9-12 år) och i dagsläget vet vi inte ens om skolorna kommer att vara öppna om en månad.

Följande förlag fanns med som samarbetspartners: Alfabeta, Berghs, Bonnier Carlsen, Egmont Publishing, Lilla Pirat, Lind & Co, Natur och Kultur, Opal, Pärlan förlag, Rabén&Sjögren/B Wahlström, Triumf och Tukan.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL