Världsbokveckan 2020 inställd – skolklassbesök skjuts upp till 2021

Barn i bokhandeln blir det inte lika mycket som planerat - Världsbokveckan 2020 ställs in på grund av coronaviruset. Foto: iStock.

Bokhandlareföreningen har beslutat ställa in Världsbokveckan 2020 som skulle ägt rum 23-29 april. Istället ska det nya konceptet med skolklasser på besök i bokhandeln genomföras 2021.

”Vi har tyvärr tvingats konstatera att det inte är möjligt att genomföra Världsbokveckan i år med det upplägg vi valt. Planen var att skolklasser skulle besöka bokhandeln för studiebesök och träffar med författare och dessutom få med sig Världsboklådor med ett tjugotal aktuella böcker till skolan”, skriver Maria Hamrefors, ordförande i Bokhandlareföreningen, i ett pressmeddelande.

”Det nya upplägget har väckt stor entusiasm bland de tolv barnboksförlag vi samarbetar med och en lång rad författare över hela landet. Nu laddar vi om för ett framgångsrikt genomförande nästa år!”

Världsbokveckan 2020 skulle ha ägt rum den 23-29 april och förhoppningen var att genomföra 540 skolklassbesök över hela landet under en vecka och dela ut lika många Världsboklådor (totalt 11 200 böcker). Målgruppen var skolklasser (9-12 år) och i dagsläget vet vi inte ens om skolorna kommer att vara öppna om en månad.

Följande förlag fanns med som samarbetspartners: Alfabeta, Berghs, Bonnier Carlsen, Egmont Publishing, Lilla Pirat, Lind & Co, Natur och Kultur, Opal, Pärlan förlag, Rabén&Sjögren/B Wahlström, Triumf och Tukan.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL