ANNONS

Världsbokveckan 2020 inställd – skolklassbesök skjuts upp till 2021

Barn i bokhandeln blir det inte lika mycket som planerat - Världsbokveckan 2020 ställs in på grund av coronaviruset. Foto: iStock.

Bokhandlareföreningen har beslutat ställa in Världsbokveckan 2020 som skulle ägt rum 23-29 april. Istället ska det nya konceptet med skolklasser på besök i bokhandeln genomföras 2021.

”Vi har tyvärr tvingats konstatera att det inte är möjligt att genomföra Världsbokveckan i år med det upplägg vi valt. Planen var att skolklasser skulle besöka bokhandeln för studiebesök och träffar med författare och dessutom få med sig Världsboklådor med ett tjugotal aktuella böcker till skolan”, skriver Maria Hamrefors, ordförande i Bokhandlareföreningen, i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

”Det nya upplägget har väckt stor entusiasm bland de tolv barnboksförlag vi samarbetar med och en lång rad författare över hela landet. Nu laddar vi om för ett framgångsrikt genomförande nästa år!”

Världsbokveckan 2020 skulle ha ägt rum den 23-29 april och förhoppningen var att genomföra 540 skolklassbesök över hela landet under en vecka och dela ut lika många Världsboklådor (totalt 11 200 böcker). Målgruppen var skolklasser (9-12 år) och i dagsläget vet vi inte ens om skolorna kommer att vara öppna om en månad.

Följande förlag fanns med som samarbetspartners: Alfabeta, Berghs, Bonnier Carlsen, Egmont Publishing, Lilla Pirat, Lind & Co, Natur och Kultur, Opal, Pärlan förlag, Rabén&Sjögren/B Wahlström, Triumf och Tukan.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se