ANNONS

Amerikansk bokhandelskedja stänger dörrarna till 126 butiker – erbjuder drive- through

Ring och beställ dina böcker, boka en tid och kör till butiken så kommer vi ut och lämnar över dem till dig i bilen. Bokhandelskedjan Half Price Books tar till nya metoder. Drive through-bokhandel.

Half Price Books kör vidare med stängda dörrar i sina 126 butiker och levererar till kunder på trottoaren medan andra mindre bokhandelskedjor i USA säger upp hundratals medarbetare.

Coronakrisen drabbar de amerikanska bokhandlarna och deras anställda kraftigt. Half Price Books har 126 butiker i 17 delstater med 3000 anställda. De stänger dörrarna till alla sina butiker fram till 31 mars men säger inte upp någon personal i dagsläget.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Half Price Books tillåter folk att hämta upp böcker utanför butiken och erbjuder sig till och med att komma ut till trottoarkante och lämna över beställda böcker till kunden i bilen. I vissa städer erbjuder de även hemkörning. Dessutom har de redan ehandel.

– Om vi kan överleva Amazon, eböcker och alla andra utmaningar så kan vi klara detta. Folk vill verkligen ha sina böcker och de behöver sina böcker och vill inte sitta fast i sina hem, säger Kathy Doyle Thomas på Half Price Books till Publishers Weekly.

Andra halvstora kedjor har permitterat eller sagt upp stora delar av personalen: Powell’s Books i Portland (340 av 400 anställda) och McNally Kackson i New York (80 anställda får gå). På Tattered Cover med fyra bokhandlar i Denver har 100 personer blivit av med jobbet.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se