Amerikansk bokhandelskedja stänger dörrarna till 126 butiker – erbjuder drive- through

Ring och beställ dina böcker, boka en tid och kör till butiken så kommer vi ut och lämnar över dem till dig i bilen. Bokhandelskedjan Half Price Books tar till nya metoder. Drive through-bokhandel.

Half Price Books kör vidare med stängda dörrar i sina 126 butiker och levererar till kunder på trottoaren medan andra mindre bokhandelskedjor i USA säger upp hundratals medarbetare.

Coronakrisen drabbar de amerikanska bokhandlarna och deras anställda kraftigt. Half Price Books har 126 butiker i 17 delstater med 3000 anställda. De stänger dörrarna till alla sina butiker fram till 31 mars men säger inte upp någon personal i dagsläget.

Half Price Books tillåter folk att hämta upp böcker utanför butiken och erbjuder sig till och med att komma ut till trottoarkante och lämna över beställda böcker till kunden i bilen. I vissa städer erbjuder de även hemkörning. Dessutom har de redan ehandel.

– Om vi kan överleva Amazon, eböcker och alla andra utmaningar så kan vi klara detta. Folk vill verkligen ha sina böcker och de behöver sina böcker och vill inte sitta fast i sina hem, säger Kathy Doyle Thomas på Half Price Books till Publishers Weekly.

Andra halvstora kedjor har permitterat eller sagt upp stora delar av personalen: Powell’s Books i Portland (340 av 400 anställda) och McNally Kackson i New York (80 anställda får gå). På Tattered Cover med fyra bokhandlar i Denver har 100 personer blivit av med jobbet.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL