Storytels abonnenter har skrivit fler än 100 000 recensioner på tre månader

Matilda Gustavssons bok Klubben är den mest recenserade på Storytel i Sverige sedan recensionerna återinfördes i december 2019. Foto: Storytel

Mindre än tre månader efter återlanseringen av recensionerna i appen har Storytel passerat 100 000 recensioner globalt. I Sverige har Matilda Gustavssons Klubben fått flest recensioner.

På mindre än tre månader har Storytelanvändarna delat med sig av mer än 100 000 skrivna recensioner i appen globalt. Den berättelse som lockat kunderna att tycka till mest i den svenska tjänsten är den prisade och hyllade boken Klubben, skriven av journalisten Matilda Gustavsson. På andra och tredje plats kommer två av ljudböckerna i Youtubegänget IJustWantToBeCools serie Rymdens parkeringsvakter, meddelar Storytel i en pressrelease.

– Klubben är ett körverk och det blir det ännu tydligare i ljudboken, som min redaktör Fredrik Olsson – i samarbete med Ella Schartner och andra fantastiska skådespelare – har gjort till ett konstverk i sig självt. Att så många människor lyssnat och engagerat sig gör mig själaglad. Som författare finns det inget större än att bli läst – eller hörd, säger Matilda Gustavsson i ett pressmeddelande.

Boken som har fått högst betyg sedan relanseringen är Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter och den flammande bägaren) av J.K. Rowling.

– På Storytel har vi oerhört engagerade lyssnare vilket är fantastiskt. Med vår nya utveckling av recensionsfunktionen hoppas vi att fler användare ska välja att recensera ljudböcker, men också att fler enkelt ska hitta sin nästa ljudbok, säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel.

Ännu en nyhet från Storytel är att de under våren 2020 tillför nya funktioner i appen, bland annat lägger de till personligt anpassade listor där läsarna får rekommendationer baserat på vilka genrer de gillar mest. 

Topplistan mest recenserade på Storytel Sverige sedan december 2019

  1. Klubben – Matilda Gustavsson
  2. Del 1, Rymdens parkeringsvakter – IJustWantToBeCool
  3. Del 4, Rymdens parkeringsvakter – IJustWantToBeCool
  4. Mademoiselle X – Mikael Ressem 
  5. När sista strofen klingat ut – Marianne Cederwall
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL