Matilda Gustavssons bok Klubben är den mest recenserade på Storytel i Sverige sedan recensionerna återinfördes i december 2019. Foto: Storytel

Storytels abonnenter har skrivit fler än 100 000 recensioner på tre månader

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Mindre än tre månader efter återlanseringen av recensionerna i appen har Storytel passerat 100 000 recensioner globalt. I Sverige har Matilda Gustavssons Klubben fått flest recensioner.

På mindre än tre månader har Storytelanvändarna delat med sig av mer än 100 000 skrivna recensioner i appen globalt. Den berättelse som lockat kunderna att tycka till mest i den svenska tjänsten är den prisade och hyllade boken Klubben, skriven av journalisten Matilda Gustavsson. På andra och tredje plats kommer två av ljudböckerna i Youtubegänget IJustWantToBeCools serie Rymdens parkeringsvakter, meddelar Storytel i en pressrelease.

– Klubben är ett körverk och det blir det ännu tydligare i ljudboken, som min redaktör Fredrik Olsson – i samarbete med Ella Schartner och andra fantastiska skådespelare – har gjort till ett konstverk i sig självt. Att så många människor lyssnat och engagerat sig gör mig själaglad. Som författare finns det inget större än att bli läst – eller hörd, säger Matilda Gustavsson i ett pressmeddelande.

Boken som har fått högst betyg sedan relanseringen är Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter och den flammande bägaren) av J.K. Rowling.

– På Storytel har vi oerhört engagerade lyssnare vilket är fantastiskt. Med vår nya utveckling av recensionsfunktionen hoppas vi att fler användare ska välja att recensera ljudböcker, men också att fler enkelt ska hitta sin nästa ljudbok, säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel.

Ännu en nyhet från Storytel är att de under våren 2020 tillför nya funktioner i appen, bland annat lägger de till personligt anpassade listor där läsarna får rekommendationer baserat på vilka genrer de gillar mest. 

Topplistan mest recenserade på Storytel Sverige sedan december 2019

  1. Klubben – Matilda Gustavsson
  2. Del 1, Rymdens parkeringsvakter – IJustWantToBeCool
  3. Del 4, Rymdens parkeringsvakter – IJustWantToBeCool
  4. Mademoiselle X – Mikael Ressem 
  5. När sista strofen klingat ut – Marianne Cederwall

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL