ANNONS

Svensk Bokkonst – vernissage och prisutdelning skjuts upp

Juryns favorit i Svensk Bokkonst 2018: Witnesses (Albert Bonniers förlag) av fotografen Mikael Jansson. Formgivare: Greger Ulf Nilson. Repro: Noah Beyene, Johan Carlson. Tryckeri: Bold. Bokbinderi: Göteborgstryckeriet.

Arrangemanget Svensk Bokkonst som var planerat att hållas på Kungliga biblioteket den 26 mars 2020 skjuts upp tills vidare, liksom två föreläsningar.

Svensk Bokkonst grundades år 1933 och är idag en ideell förening som ska stimulera och inspirera bokbranschen till ökad kvalitet inom produktionen av böcker. För att fullfölja denna ambition utser man årligen 25 föredömligt producerade böcker och pekar därmed på goda förebilder.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Den 26 mars var det tänkt att presentera 2019 års 25 vinnare vid en vernissage och prisutdelning, men denna ställs nu in tills vidare.

Detta med anledning av att Kungliga biblioteket för att minska spridning av corona­viruset (covid-19) tagit beslut om att inte genomföra några offentliga arrangemang i Kungliga bibliotekets hörsal fram till påsk.

Förutom Svensk Bokkonst drabbas även två föreläsningar som ställs in:

  • 18 mars: Vardags­tryck speg­lar sin samtid – från Björkmans tryckeri till polska Solidaritet
  • 1 april: Otroligt fett med journalisten och författaren Jenny Damberg som skrivt boken Fett.

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se