Kulturrådet släpper katalog om litteratur på minoritetsspråk

Kulturrådet fick 2017 ett särskilt uppdrag att främja utgivning och spridning av litteratur på nationella minoritetsspråk. Nu släpper Kulturrådet katalogen om litteratur på nationella minoritetsspråk. Syftet är att underlätta för bibliotek och läsare att få tillgång till litteratur på våra fem nationella minoritetsspråk. Urvalet av litteratur har Umeå stadsbibliotek gjort, med fokus på nyare litteratur och att böckerna ska finnas tillgängliga för inköp.
– Flera av de nationella minoritetsspråken är hotade. Ett främjande uppdrag handlar därför om att stärka hela kedjan, från skrivande till att en text når sin läsare. Biblioteken har stor betydelse för att lyfta fram och sprida den litteratur som finns, säger enhetschef Lotta Brilioth Biörnstad i ett pressmeddelande.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL