ANNONS

Gleerups erbjuder svenska skolor fri tillgång till digitala läromedel terminen ut

För de skolor som inte redan använder Gleerups digitala läromedel erbjuder Gleerups därför fri tillgång terminen ut. Foto: Pressbild.

Kommer svenska skolor att stängas ner? Kanske. Läromedelsförlaget Gleerups går nu ut och erbjuder de skolor som inte redan använder Gleerups digitala läromedel fri tillgång terminen ut.

I flera länder har myndigheterna redan börjat stänga ner skolor för att hindra smittspridningen. Än så länge har Sverige inte följt efter men förmodligen kommer åtminstone enskilda skolor att stänga ner under kortare eller längre perioder.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Den svenska läromedelsbranschen befinner sig i en omställning där digitala läromedel ökar. Det förändrar inte bara utgivningsprocessen då man går från böcker och övningshäften till ständigt uppdaterade digitala böcker och interaktiva övningar och tester.

”Just nu råder hög smittspridningsrisk i landet och många lärare och elever behöver stanna hemma från skolan. Många skolor har redan möjlighet till en flexibel undervisning med hjälp av digitala läromedel. För de skolor som inte redan använder Gleerups digitala läromedel erbjuder Gleerups därför fri tillgång terminen ut”, skriver Gleerups i ett pressmeddelande.

I andra länder har läromedelsförlag gått ut med liknande erbjudanden, bland annat i Danmark. Där har Systime, Gyldendal Gymnasium, Forlaget Columbus og Dansklærerforeningens Forlag erbjudit gratis eböcker under karantänperioden, skriver Bogmarkedet.

Italienarna som befinner sig i landskarantän erbjuds även vanliga eböcker gratis av eboksjätten Kobo i ett samarbete med förlaget Mondadori, skriver Publishing Perspectives.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se