ANNONS

Storbritannien slopar eboksmomsen – men oklart kring ljudböcker

Den brittiska bokbranschen fick en tidig julklapp igår när finansministern Rishi Sunak meddelade att momsen på eböcker tas bort från 1 december, lagom till julhandeln. Istället för 20 procent som gäller för digitala böcker idag, blir det alltså 0 procents moms – precis som på tryckta böcker. I uttalandet räknade han upp digitala publikationer som böcker, tidningar, magasin och akademiska rapporter. Däremot sades inget om digitala ljudböcker, enligt The Bookseller.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL