Både Littfest 2020 och Litteraturbåten ställs in

Vi Läsers populära litteratyrkryssningar med Silja Line tvingas ställa in avgångarna i mars 2020. Nu hoppas man kunna genomföra Litteraturbåten i oktober istället.

Coronaviruset har kommit till Sverige och drabbar nu på allvar de litterära festerna. Littfest i Umeå ställs in liksom Vi Läsers Litteraturbåten.

Igår blev det klart att två stora litteraturevenemang ställs in på grund av Coronaviruset. Först och främst den stora Littfest i Umeå som redan tidigare drabbats av avhopp från internationella författare och som på onsdagen tvingades ta beslutet att ställa in hela festivalen som skulle ha börjat idag.

”Det är med tungt hjärta vi meddelar att årets Littfest ställs in. Orsaken är de rekommenderade mötesrestriktioner som införts av Folkhälsomyndigheten till följd av coronaviruset, som inte rekommenderar sammankomster med över 500 personer”, skriver arrangörerna på sin hemsida.

– Givetvis följer vi myndigheternas rekommenderade restriktion och ställer in festivalen. Även om det förstås känns oerhört tråkigt att inte genomföra festivalen som planerat, är självklart våra besökares och gästers hälsa det viktigaste, säger Elenor Nordström, en av koordinatorerna bakom Littfest.

Festivalledningen arbetar nu med att hantera de inresta gäster som redan hunnit anlända, eller befinner sig på resande fot, samtidigt som man försöker nå ut med budskapet till alla som har biljetter till det utsålda evenemanget.

Ett annat populärt litteraturevenemang är Vi Läsers Litteraturbåten som skulle ha ägt rum nästa vecka (fullbokade avgångar 17, 18 och 19 mars) och arrangeras tillsammans med Silja Line. Rederiet skriver på sin hemsida att evenemanget flyttats till 14-15 oktober och att man hoppas få med sig samma författare som var planerade till denna månads kryssningar.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL