ANNONS

Både Littfest 2020 och Litteraturbåten ställs in

Vi Läsers populära litteratyrkryssningar med Silja Line tvingas ställa in avgångarna i mars 2020. Nu hoppas man kunna genomföra Litteraturbåten i oktober istället.

Coronaviruset har kommit till Sverige och drabbar nu på allvar de litterära festerna. Littfest i Umeå ställs in liksom Vi Läsers Litteraturbåten.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Igår blev det klart att två stora litteraturevenemang ställs in på grund av Coronaviruset. Först och främst den stora Littfest i Umeå som redan tidigare drabbats av avhopp från internationella författare och som på onsdagen tvingades ta beslutet att ställa in hela festivalen som skulle ha börjat idag.

”Det är med tungt hjärta vi meddelar att årets Littfest ställs in. Orsaken är de rekommenderade mötesrestriktioner som införts av Folkhälsomyndigheten till följd av coronaviruset, som inte rekommenderar sammankomster med över 500 personer”, skriver arrangörerna på sin hemsida.

– Givetvis följer vi myndigheternas rekommenderade restriktion och ställer in festivalen. Även om det förstås känns oerhört tråkigt att inte genomföra festivalen som planerat, är självklart våra besökares och gästers hälsa det viktigaste, säger Elenor Nordström, en av koordinatorerna bakom Littfest.

Festivalledningen arbetar nu med att hantera de inresta gäster som redan hunnit anlända, eller befinner sig på resande fot, samtidigt som man försöker nå ut med budskapet till alla som har biljetter till det utsålda evenemanget.

Ett annat populärt litteraturevenemang är Vi Läsers Litteraturbåten som skulle ha ägt rum nästa vecka (fullbokade avgångar 17, 18 och 19 mars) och arrangeras tillsammans med Silja Line. Rederiet skriver på sin hemsida att evenemanget flyttats till 14-15 oktober och att man hoppas få med sig samma författare som var planerade till denna månads kryssningar.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL