ANNONS

Sofie Sarenbrant och Stina Wirsén bland vinnarna av Stora e-bokspriset 2020

Sofie Sarenbrant (foto: Thron Ullberg) och Stina Wirsén (foto: Maria Annas) är två av pristagarna i årets Stora e-bokspris som utses av Nextory.

Nextory hyllar de mest lästa eböckerna i sin boktjänst genom Stora e-bokspriset som delas ut i kategorierna vuxenböcker, barnböcker, romaner, biografier & memoarer och personlig utveckling.

För tredje året i rad delar Nextory ut Stora e-bokspriset till de eböcker som flest personer har läst från början till slut. Utmärkelserna bygger på prenumerationstjänstens egen statistik och behöver inte motsvara försäljning i andra kanaler, men är ändå en indikator på de mest fängslande böckerna som folk inte kan lägga ifrån sig.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Vi är ensamma om att dela ut ett bokpris där läsarnas engagemang i titeln verkligen spelar roll och inte bara sålda exemplar. Det är en kvalitetsstämpel på att författaren verkligen har lyckats. Stort grattis säger vi till Sofie för andra året i rad, säger Camilla Silfvenius, Head of Content på Nextory, i ett pressmeddelande.

Sofie Sarenbrant ligger på första plats i kategorin vuxenböcker med sin spänningsroman Skamvrån. Förra året tog hon hem samma placering med boken Syndabocken.

– Det är fantastiskt att vinna pris för årets mest utlästa titel. Jag är extra glad att just Skamvrån har gått hem hos läsarna, eftersom den belyser viktiga och svåra ämnen som psykisk ohälsa och självmord. Stort tack till alla som har läst till sista sidan, säger Sofie Sarenbrant.

Vinnarna av Stora e-bokspriset 2020

Vuxenböcker
1. Skamvrån – Sofie Sarenbrant (Bookmark Förlag)
2. Broder Jakob – Emelie Schepp (HarperCollins Nordic)
3. En bur av guld – Camilla Läckberg (Bokförlaget Forum)

ANNONS

Barnböcker
1. Vem finns? – Stina Wirsén (Bonnier Carlsen)
2. Mat-mysteriet – Lena Lilleste (Rabén & Sjögren)
3. Sommarskuggan och halloween-buset – Tina Mackic (Rabén & Sjögren)

Romaner
1. I fikonträdets skugga – Camilla Davidsson (Printz Publishing)
2. Flickvänskontraktet – Anna Keiler (Lind & Co Förlag)
3. Gift – Tove Ditlevsen (Natur & Kultur)

Biografier & memoarer
1. Allt jag fått lära mig – Tara Westover (Natur & Kultur)
2. Jag som var så rolig att dricka vin med – Rebecka Åhlund (Natur & Kultur)
3. Mammas svek – Anne-Britt Harsem (Lind & Co Förlag)

Personlig utveckling
1. Jag lämnar ekorrhjulet – Åsa Axelsson (Norstedts)
2. Hjärnstark. Den korta versionen – Anders Hansen (Fitnessförlaget)
3. Hälsobalansen – Rangan Chatterjee (Norstedts)

Böcker som gavs ut för första gången under 2019 och som påbörjats av minst 300 läsare på Nextory inkluderas i tävlingen. Vinnarna i Stora e-bokspriset belönas med äran och diplom.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »