ANNONS

Neil Gaimans The Sandman kommer som ljudbok exklusivt hos Audible

Neil Gaiman på filmfestivalen SXSW 2019. Foto: nrkbeta/Flickr.

Den tecknade fantasyserien The Sandman blir ljudbok för första gången. Neil Gaiman har varit delaktig i produktionen och själv läst in berättarrösten.

Flera ljuddramatiseringar baserade på Neil Gaimans tecknade succéserie The Sandman kommer att släppas exklusivt på Audible under 2020, meddelar ljudtjänsten idag.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

The Sandman skrevs av Neil Gaiman och gavs ut i 75 nummer av DC Comics under åren 1988–1996. Dethar kommit att bli en av serievärldens största internationella succéer inom skräck- och fantasygenren och har hyllats för dess moderna tolkning av klassiska mytologier. I centrum för The Sandman står Morpheus, de människor han möter och platser han besöker i sin strävan efter att göra sig fri från de kosmiska och mänskliga misstag han begått under sin eviga existens.

Den första samlingsvolymen av serien har getts ut på svenska av Egmont Publishing.

Neil Gaiman har varit djupt involverad i Audibles nya ljuddramatisering i rollen som Creative Director, exekutiv producent och röstskådespelare. Den prisbelönade Dirk Maggs, som tidigare samarbetat med Gaiman, är regissör och exekutiv producent. Ljudboken innehåller dessutom ett originalsoundtrack av brittiska Academy Award-vinnaren och kompositören James Hannigan.

– För nästan 30 år sedan kontaktade Dirk Maggs DC Comics med idén om att utveckla The Sandman i ljudformat. Trots att det inte blev något vid det tillfället var det första gången våra vägar korsades. Jag är glad att det aldrig resulterade i en ljuddramatisering då, speciellt eftersom vi idag lever i den gyllene åldern för ljuddrama och både jag och Dirk är mycket bättre på vårt arbete nu, jämfört med för 30 år sedan. Dirk Maggs har med ett lysande hantverk skapat en mäktig ljudproduktion med en stjärnspäckad skådespelarensemble. Jag njöt av att vara delaktig i castingprocessen, läsa manus och komma med ett och annat råd. Det var magiskt att befinna sig på plats i studion och läsa in berättarrösten – jag ser fram emot att världen får möjligheten att höra vad vi skapat, säger Neil Gaiman i ett pressmeddelande.

ANNONS

– Ljudproduktionen av The Sandman är en omfattande bearbetning av Neil Gaimans ikoniska seriealbum. Produktionen djupdyker i Gaimans fantasi och lyfter detaljer och delar av berättelserna som tidigare varit få förunnat. Ljuddesignen, skådespelarnas insatser och Jim Hannigans musik kompletterar Neils visuella narrativ och kreativa briljans på ett unikt och emotionellt sätt. Nu finns äntligen tekniken på plats för att realisera idén som föddes för 30 år sedan – och det har varit värt varenda minut, säger Dirk Maggs.

Ljuddramatiseringen skildrar när ett ockult sällskap försöker tillfångata den fysiska förkroppslingen av Döden. De råkar då av misstag fängsla hennes yngre bror, drömmarnas konung Morpheus. Efter 70 år i fångenskap lyckas Morpheus så småningom fly och ger sig omedelbart ut på jakt efter ett antal förlorade objekt som ska ge honom kraften att återställa sitt kungarike.

– Av alla serier och grafiska romaner jag läst i min ungdom har The Sandman kommit att inspirera mig allra mest. Det är ett mästerverk som lärde mig att uppskatta historieberättande som ung. Som vuxen är det mötet mellan de mänskliga faktorerna och det storslagna i berättelsens kraft som berör mig – det har varit en ära att får arbeta på detta projekt med Neil, säger Steve Carsey, Senior Director of Original Content på Audible.

Här är den officiella teasern av ljuddramatiseringen av The Sandman:

Ljudboken kommer att vara tillgänglig för nedladdning under 2020 och kommer därefter lanseras på franska, tyska, italienska och spanska.

The Sandman är den senaste i Audibles serie av originaldramatiseringar som släppts under de senaste månaderna. Andra favoriter är Heads Will Roll, med Kate McKinnon, Emily Lynne, Meryl Streep och Peter Dinklage; The X Files, med Gillian Anderson och David Duchovny; Stan Lee’s Alliances: A Trick of Lightmed Yara Shahidi; och Jeff Wayne’s The War of The Worlds: The Musical Drama, med Michael Sheen, Taron Egerton och Theo James.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se