London Book Fair 2020 cancelled. Så här är aktuell status för de stora internationella bokmässorna i skrivande stund. Illustration: iStock/Boktugg.

Bokmässan i London 2020 är officiellt inställd

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

På onsdagsmorgonen, efter ännu en rad avhopp från stora förlag och andra aktörer, tog arrangörerna beslutet att ställa in London Book Fair 2020.

The Bookseller var först ut med nyheten om att Bokmässan i London 2020 nu är avblåst. Enligt tidigare besked skulle man idag påbörjat byggnationen av montrar och mässområdet. Men de senaste dagarna har förlag efter förlag dragit sig ur och de internationella förlagsjättarna har valt att inte ens skicka sin personal som är stationerad i London. Det fanns ingen annan vettig utväg.

Reed Exhibitions meddelar att Bokmässan i London 10-12 mars 2020 har ställts in med hänvisning till eskaleringen av Coronaviruset i Europa.

”Effekterna, verkliga och förväntade, av Coronaviruset blir uppenbara i alla aspekter av våra liv här i UK och över världen där många av våra deltagare möter restriktioner i resandet. Vi har följt riktlinjer från regeringen i UK och arbetat med de råd som löpande kommer från hälsomyndigheter och andra organisationer så det är med motvillighet vi har tagit beslutet att inte gå vidare med detta års evenemang”, säger Reed Exibitions i ett uttalande, enligt The Bookseller.

Artikeln uppdateras…

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL