Bokmässan i London 2020 är officiellt inställd

London Book Fair 2020 cancelled. Så här är aktuell status för de stora internationella bokmässorna i skrivande stund. Illustration: iStock/Boktugg.

På onsdagsmorgonen, efter ännu en rad avhopp från stora förlag och andra aktörer, tog arrangörerna beslutet att ställa in London Book Fair 2020.

The Bookseller var först ut med nyheten om att Bokmässan i London 2020 nu är avblåst. Enligt tidigare besked skulle man idag påbörjat byggnationen av montrar och mässområdet. Men de senaste dagarna har förlag efter förlag dragit sig ur och de internationella förlagsjättarna har valt att inte ens skicka sin personal som är stationerad i London. Det fanns ingen annan vettig utväg.

Reed Exhibitions meddelar att Bokmässan i London 10-12 mars 2020 har ställts in med hänvisning till eskaleringen av Coronaviruset i Europa.

”Effekterna, verkliga och förväntade, av Coronaviruset blir uppenbara i alla aspekter av våra liv här i UK och över världen där många av våra deltagare möter restriktioner i resandet. Vi har följt riktlinjer från regeringen i UK och arbetat med de råd som löpande kommer från hälsomyndigheter och andra organisationer så det är med motvillighet vi har tagit beslutet att inte gå vidare med detta års evenemang”, säger Reed Exibitions i ett uttalande, enligt The Bookseller.

Artikeln uppdateras…

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL