ANNONS

Bokmässan i London 2020 är officiellt inställd

London Book Fair 2020 cancelled. Så här är aktuell status för de stora internationella bokmässorna i skrivande stund. Illustration: iStock/Boktugg.

På onsdagsmorgonen, efter ännu en rad avhopp från stora förlag och andra aktörer, tog arrangörerna beslutet att ställa in London Book Fair 2020.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

The Bookseller var först ut med nyheten om att Bokmässan i London 2020 nu är avblåst. Enligt tidigare besked skulle man idag påbörjat byggnationen av montrar och mässområdet. Men de senaste dagarna har förlag efter förlag dragit sig ur och de internationella förlagsjättarna har valt att inte ens skicka sin personal som är stationerad i London. Det fanns ingen annan vettig utväg.

Reed Exhibitions meddelar att Bokmässan i London 10-12 mars 2020 har ställts in med hänvisning till eskaleringen av Coronaviruset i Europa.

”Effekterna, verkliga och förväntade, av Coronaviruset blir uppenbara i alla aspekter av våra liv här i UK och över världen där många av våra deltagare möter restriktioner i resandet. Vi har följt riktlinjer från regeringen i UK och arbetat med de råd som löpande kommer från hälsomyndigheter och andra organisationer så det är med motvillighet vi har tagit beslutet att inte gå vidare med detta års evenemang”, säger Reed Exibitions i ett uttalande, enligt The Bookseller.

Artikeln uppdateras…

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL