Premiär för poesifestivalen Poesidagar i Dalsland 7 mars 2020

Gunnar Källström (foto: pressbild) och Lina Ekdahl (foto: Lina Ikse) är två av de medverkande på Poesidagar i Dalsland 2020.

Under tre dagar i vecka 10 – den 3, 5 och 7 mars 2020 – arrangerar Bokdagar i Dalsland tre separata evenemang i Åmål, däribland en nystartad poesifestival.

Bokdagar i Dalsland är en litteraturfestival som i år (24–25 juli 2020) ska anordnas för tjugonde året i rad. Men redan i början av mars arrangerar föreningen bakom, Dalslands litteraturförening, en trio litteraturevenemang.

Tisdag den 3 mars kl 16-19 blir det öppet hus i Nordiska Litteraturhuset i Åmål. Temat för kvällen är kvinnolitteratur, med anledning av Internationella Kvinnodagen den 8 mars.

Torsdag den 5 mars, kl 19, ordnas en författarkväll på Åmåls stadshotell med Augustvinnaren Patrik Svensson (Ålevangeliet) och romanförfattaren Helena Granström (vars senaste roman Betydelsen av kärlek släpptes i januari 2020 på Weyler förlag).

Lördag den 7 mars infaller första omgången av Dalslands Internationella Poesifestival på Baldersnäs herrgård. Med poeter från fyra nordiska länder representerade, samtal, läsningar och framträdanden. Musik och poetisk sång på svenska och isländska. Lokala, rikskända, internationella, musikaliska, textbaserade, debuterande och erfarna poeter och översättare i en salig blandning. 

Dessutom blir det utdelning av det allra första Torkelsrudpriset – Dalslands poesipris.

– Vi har sedan starten för tjugo år sedan hållit högt tempo, men det här slår nog alla rekord. Å andra sidan har rekord länge varit en särskild paradgren för oss på Bokdagar, så man kan väl säga att vi är en tjugoåring som fortsätter hålla stilen. Det är omtumlande och roligt att vi utvecklas så och genomför så många evenemang och annat, säger Victor Estby, verksamhetsledare på Bokdagar i Dalsland, i ett pressmeddelande.

– Vi har mer än fördubblat antalet volontärer på ett år och vi blir alltfler medlemmar, så föreningen och engagemanget växer stadigt och det är naturligtvis en förutsättning. Att vi fått nya, fina skyltar på vårt Nordiska Litteraturhus, som vi kunnat öppna allt fler rum i, betyder också mycket och att det kom totalt 94 besökare på vår invigning av dem vid lunchtid en fredag i februari visar väl att vår verksamhet engagerar. Lika skoj som hedrande. Framför allt är det glädjande att Dalsland gång på gång visar att vi är ett läsande, litterärt landskap, säger Victor.

Läs mer på bokdagaridalsland.se.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL