Anna Karolina skriver ny spänningsserie och byter förlag till Bokfabriken

Anna Karolina. Foto: Lars Jansson

Spänningsförfattaren Anna Karolina påbörjar en serie om ex-polisen Ebba Larnevik. Den första boken, Försvararen, ges ut på Bokfabriken hösten 2020.

Anna Karolina har arbetat som polis i Stockholm. Drivkraften att berätta om polisens verklighet ledde till att hon skrev sin debut Stöld av babian (Norstedts, 2014). Det var den första boken i en serie om den kvinnliga polisen Amanda (följdes upp av Står dig ingen åter och Förlorat ansikte).

Framgångarna ledde till ett samarbete med bästsäljaren Mons Kallentoft och hon var med och skrev de två senaste delarna i Herkulesserien, Falco och Albino.

När hon nu väljer att påbörja en ny spänningsserie och passar hon på att byta förlag till Bokfabriken.

– Jag har ett stort förtroende för Bokfabriken som genomsyras av entreprenörstänk och starkt driv. De är särskilt vassa på ljudböcker och har en känsla för vad som ligger rätt i tiden, säger Anna Karolina i ett pressmeddelande.

Försvararen, första delen i Anna Karolinas nya serie om ex-polisen Ebba Larnevik, ges ut av Bokfabriken i höst.

– Vi är mycket glada för det här samarbetet. Anna Karolina är en etablerad spänningsförfattare som bevisat sig själv under många år nu. Vår ambition är att ta henne vidare till den absoluta toppen, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.

– Anna Karolina är en fantastisk berättare som kombinerar täta relationsdraman med hisnande spänning. Bokfabriken har erfarenheterna, kanalerna och energin för att få ut berättelserna till massor av läsare. Det här är en perfect match, säger Lena Stjernström, vd på Anna Karolinas agentur Grand Agency.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL