Förlaget Romanus & Selling presenterar sex nya författare

Susanna Romanus och Åsa Selling. Foto: Caroline Andersson

Bonnierförlaget Romanus & Selling skriver avtal med flera etablerade skönlitterära författare, en debutant och en fackboksduo. Förlagets första titlar släpps våren 2020.

I september 2019 presenterade det nystartade förlaget Romanus & Selling sina första författarnamn. Nu har de knutit till sig ytterligare sex författare. 

Spänningsförfattaren Christina Larsson, enormt framgångsrik hos lyssnarna med serien om Ingrid Bergman liksom senast Sektion M, kommer med nya spänningsserien Agenturen.

I sin debutroman berättar Anna Kölén, till vardags dramaturg på Dramaten, om Daphne som flyttar till Stockholm för att finna den stora kärleken och sin plats i kulturvärlden.

Johan Ehn, författare till de hyllade ungdomsböckerna Down Under och Hästpojkarna, skriver sin första roman för vuxna.

Veronica Linarfve och Mia Ingelström ger i Ekonomi-PT:ns handbok 10 enkla vägar för kvinnor till pengakontroll och konkreta besparingar i vardagen.

Osynliga kvinnor avslöjar den prisbelönta brittiska aktivisten Caroline Criado Perez hur vår värld är byggd av och för män.

– Vi är stolta över våra nytillkomna författare och ser fram emot att få ge ut den oslagbara mixen av berättelser som berör, handfasta tips som kan hjälpa kvinnor till en tryggare ekonomi och avslöjande fakta som sätter ljuset på förlegade strukturer, säger Susanna Romanus, grundare och förläggare.

Övriga författare som har skrivit avtal med förlaget är Pernilla Ericson, Barbro Dahlbom-Hall, Vita Andersen, Johanna Wester, Johanna Mo och Mian Lodalen.

Romanus & Selling lanserades sommaren 2019 och är ett förlag med fokus på skönlitteratur, romaner och spänning samt facklitteratur med feministisk inriktning. De första titlarna släpps under våren 2020. 

Vita Andersens Håll käften och var söt ges ut den 4 mars, Att vara kvinna över sitt liv : 10 budord för dig som vill framåt av Barbro Dahlbom-Hall kommer den 22 april och Johanna Mos Nattsångaren släpps den 10 juni.

Susanna Romanus och Åsa Selling driver även digitalförlaget Bonnier Bookery.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.