ANNONS

Gud Hedlund. Foto: Privat

Gun Hedlund debuterar med novellsamling om människors möten

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

I pilgrimsvandringens tystnad kan Manuel inte fly. Ett sextio år gammalt fotoalbum får Ester att berätta sanningen. Mellan gamle Gustav och unge Shemal växer de delade minnenas vänskap fram. Illa sköljd potatis sätter stopp för Malins kvävande seglats. Istället en road trip mot friheten.

Jag vill skildra möten som rymmer en förändring av tillvaron. Där individernas öden ingår en kollektiv berättelse om förmågan att hantera sorg och glädje. Främst vill jag skapa nedslag i livet som följer vägar till livsglädje och frihet. Att mina berättelser ska gå under ytan och beröra.

Efter trettio års akademiskt skrivande växte min längtan efter ett annat slags skrivande fram. Genom folkhögskolekurser i kreativt skrivande, så kvalificerade, upptäckte jag en dold folkrörelse, alla skrivande personer som trotsar föreställningen om geniet i storstaden. Där fann jag min berättarröst.


Möten : pilgrimsvandringen och andra berättelser

Möten : pilgrimsvandringen och andra berättelser

Som en klo hugger den välbekanta plågan tag i bröstkorgen, vaktposten är borta, i tystnaden rämnar det skydd han mödosamt byggt upp. Märkligt nog blir han inte rädd. I pilgrimsvandringens tystnad kan Manuel inte fly sin sorg. Han skyddar en kvinna från hennes våldsbenägna man och vinner en syster. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL