ANNONS

”Osebol” av Marit Kapla såld till Penguin – översätts till engelska

Augustprisade Osebol kommer att ges ut av brittiska förlaget Penguin Press, rapporterar Svensk Bokhandel. Boken översätts just nu till engelska och Penguin Press har köpt rättigheterna till den internationella utgivningen i dess engelska översättning. Osebol har även köpts in av norska och nederländska förlag.
Glesbygdseposet bygger på intervjuer med människor i byn Osebol vid Klarälven i norra Värmland, författaren Marit Kaplas uppväxtort.
I november förra året tilldelades ”Osebol” Augustpriset. Kapla inspirerades av bland andra Svetlana Aleksijevitj när hon skapade den närmast lyriska skildringen av platsen och de människor som bor där.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se